Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

“Δημοψήφισμα τέλος” - Τραβούν το χαλί στον Γιώργο οι Υπουργοί

Ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός πριν προλάβει να πατήσει το πόδι του πίσω στην Ελλάδα και με πρώτο τον Ε. Βενιζέλο ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι υπουργοί στέλνουν το μήνυμα πως το δημοψήφισμα δεν θα γίνει ανοίγοντας το δρόμο και για τις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης λέει ..........

πως “πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία η Κ.Ο. για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”

Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την αντίθεσή του σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολίασε με ανακοίνωσή του πως “η επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.”

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φ. Γεννηματά δήλωσε ανοιχτά : Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να κάνει δήλωση υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος ωστόσο είπε ξεκάθαρα ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα από τα όργανα. Ζήτησε ουσιαστικά σύγκληση του υπουργικού Συμβουλίου, της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι και οι κομματικές εξελίξεις πρέπει να είναι άμεσες.

"Όχι στο δημοψήφισμα" είπε και η κ. Χρυστοφυλλοπούλου ζητώντας και εκείνη τη σύγκληση των οργάνων.

"Ψυχραιμία" συνέστησε στους συναδέλφους του ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ωστόσο και αυτός ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.