Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δεν αποκλείουν την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη ΝΔ

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ τόνιζαν στο Real.gr πως «αυτό που προέχει αυτή είναι να πάρει η χώρα μας την 6η δόση, προκειμένου να διαπραγματευτούμε».

Στην Λ. Συγγρού αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Από το πρωί, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει συνεχείς ...........

συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, από τους οποίους μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πολλές εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα του.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως αυτή την φορά ο Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί να αποχωρήσει από την θέση του κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει όταν του το είχε ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από μερικούς μήνες.

"Άθλια παραπληροφόρηση ενός επικίνδυνου Πρωθυπουργού"

Με το στόμα ανοιχτό ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες παρακολούθησαν χθες το βράδυ τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί αλλά και τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε πλήθος ξένων δημοσιογράφων περί εσωτερικής αμφισβήτησης για την παραμονή της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ σήμερα στη βουλή αναμένεται να είναι οργισμένη, καθώς ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες ενώπιον των εταίρων μας, προκειμένου να εξηγήσει ότι οδηγήθηκε στο δημοψήφισμα από την έλλειψη συναίνεσης στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας, όπως λένε στη Λ. Συγγρού, όλα αυτά τα οποία είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Παράλληλα, όπως παρατηρούσαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τις δηλώσεις των «δυο» αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε ο Γ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει τους εταίρους μας για τις προθέσεις μας, διαψεύδοντας έτσι τις σχετικές αναφορές από στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την αντίδραση της ΝΔ, η οποία προσανατολίζεται στη λύση της αποχής, προκειμένου να μην δώσει βάση νομιμοποίησης στο «παιχνίδι Παπανδρέου», όπως δήλωσε χθες ο «γαλάζιος» βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ταυτόχρονα, στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν πως οι εξελίξεις μπορεί να είναι πλέον ραγδαίες και να προέλθουν μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, καθώς στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξαν φωνές –πριν από τις Κάννες– που είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη:

«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ.

Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!».

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.