Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Παπανδρέου στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία, σαν…. να μη συμβαίνει τίποτα!

Με έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών ξεκίνησε την ομιλία του στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι στόχοι ήταν τρεις και τους πετύχαμε, είπε ο πρωθυπουργός: Να μην βγει η χώρα από το ευρώ, να μην χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών και να βγούμε από την κρίση πιο γρήγορα και με λιγότερο πόνο.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ..........

αποτελεί ορόσημο για τη χώρα.

«Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο, αλλά καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους τις συμφωνίας. Πληρώσαμε, μάθαμε και διαπραγματευτήκαμε πολλά» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «εδώ και δύο χρόνια τρέχουμε για να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της και είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει».

«Οι θυσίες των πολιτών έχουν πιάσει τόπο και όχι απλώς εφήμερο, αλλά έχουν πιάσει βαθειές ρίζες για το μέλλον της χώρας. Και μόνο αυτή η διαγραφή χρέους είναι πολύ μεγαλύτερη από τις θυσίες. Αποτελεί δικαίωση του Έλληνα πολίτη για όσα τραβήξαμε και τραβάμε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ζήσαμε τραγικές σκηνές μετά την 27η Οκτωβρίου, που δεν μας τιμούν και μας βλάπτουν ως χώρα, είπε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα επεισοδία στη διάρκεια των παρελάσεων σε όλη τη χώρα.

Για το δημοψήφισμα

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ανέφερε ότι ήταν αποκλειστικώς «δική μας η απόφαση». «Μπορεί να έχουμε κηδεμονία οικονομική, αλλά οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι θέμα του ελληνικού Κοινοβουλίου και μόνο, και το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές» τόνισε.

Συμπλήρωσε πως αυτό που διακυβεύεται είναι η συμμετοχή στο ευρώ και πως όταν το λέμε αυτό μάς λένε εκβιαστές.

«Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί τον τελευταίο καιρό και η πιστή τήρησή τους είναι η υποχρέωσή μας για να μείνουμε στο ευρώ» τόνισε.

Δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές και να μην αποφασίζουν οι λαοί, δεν μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τα Κοινοβούλια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ανέφερε ότι έγινε αποδέκτης σχολίων από ηγέτες του εξωτερικού για το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.