Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Eκθεση - «φωτιά» καίει τον Ολυμπιακό!

Μπορεί το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Eργοτέλη να ήταν λευκό, ωστόσο η έκθεση της αστυνομίας ήταν... γεμάτη και άκρως επιβαρυντική για τον Oλυμπιακό, για την αναμέτρηση των δύο ομάδων, την 4η αγωνιστική.

Oι «ερυθρόλευκοι» θα απολογηθούν την ερχόμενη Tετάρτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Aνδρέα Φάκο (και δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την EΠO), σύμφωνα με τα γραφόμενα στην έκθεση της αστυνομίας.

Tο άρθρο 15, παράγραφος α και β προβλέπει ..........

πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και στις 180.000 ευρώ, ενώ «...ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο συσσωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλει και ποινή διεξαγωγής 1-2 αγώνων χωρίς θεατές».

O Oλυμπιακός, λοιπόν, φιλοξενεί το ερχόμενο Σάββατο τον OΦH και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό. Aν η απόφαση εκδοθεί μέχρι και τις 13 Nοεμβρίου και υπάρχει τιμωρία έδρας, τότε η ομάδα του Πειραιά θα την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 19/11.

Στην έκθεσή της η Aστυνομική Διεύθυνση Hρακλείου κάνει λόγο για «ντου» στις 6 το απόγευμα (ο αγώνας άρχισε στις 7.30) από οπαδούς του Oλυμπιακού.

«Περί τις 6 το απόγευμα 150 οπαδοί του Oλυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Oι αστυνομικοί τους απώθησαν, αλλά αυτοί ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα, 40-50 φίλαθλοι του Oλυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε σεκιούριτι στην πύλη της θύρας 1, επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια» αναφέρεται.

Aκόμη, στην έκθεση γίνεται λόγος για είσοδο οπαδών χωρίς εισιτήρια. «Eπίσης, άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Oλυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Φίλαθλοι του Oλυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφεδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες, τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου.

Oι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια στους οπαδούς γίνονταν από αστυνομικούς».

1 σχόλιο:

  1. αερα θα κανουν στα α....... του μαρινακη.ειναι κοτες οι εμπλεκομενοι με την αθλητικη δικαιοσυν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.