Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Να λέμε στους πολίτες την αλήθεια

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, με εισηγήτρια την Νάντια Γιαννακοπούλου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας που «πλέον ξεκάθαρα, γυρίζει σελίδα», σύμφωνα με την κα. Γιαννακοπούλου. Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, στην παρέμβασή της, μεταξύ άλλων, απάντησε στις αιτιάσεις ορισμένων βουλευτών που αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, λέγοντας: «Οφείλουμε να λέμε στους Έλληνες πολίτες την αλήθεια πέρα κι έξω από επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις».

Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στα ..........

αιτήματα ορισμένων βουλευτών που ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου ο όρος «ψυχοκοινωνική υποστήριξη», να θεσμοθετηθεί θέση υποδιοικητή για κάθε ΚΑΦΚΑ και κάθε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και όχι ενός απλού επιστημονικού υπευθύνου και να προβλεφθεί η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα που απευθύνονται στα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης κ.α..

Συγκεκριμένα, απαντώντας η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι, «Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ρητά και ξεκάθαρα στο παρόν νομοσχέδιο. Ειδικότερα, σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αυτή αναφέρεται ότι θα συνεχίσει να παρέχεται από τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, στην παράγραφο ε’ του άρθρου 12 του σχεδίου νόμου. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, παράγραφος αποτελεί πιστή αντιγραφή του προηγούμενου νόμου για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, βάσει του οποίου λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα. Όσον αφορά το ζήτημα θεσμοθέτησης ενός Υποδιοικητή για το ΚΑΦΚΑ και ενός Υποδιοικητή για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, και αυτό ορίζεται ρητά στην παράγραφο 6 του άρθρου 15, όπου προβλέπεται ότι σε κάθε νοσοκομείο που λειτουργεί Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ορίζεται ένας Υποδιοικητής πλήρους απασχόλησης». Ο Υφυπουργός κ. Μπόλαρης, μάλιστα, αποσαφήνισε ότι «θα υπάρχει ένας Υποδιοικητής για κάθε Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Επομένως, δεν τίθεται θέμα ενός επικεφαλής για τα δύο Κέντρα και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα και από το νόμο».

«Όσον αφορά την αιτίαση για τη μη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών», συνέχισε η κα. Γιαννακοπούλου, «απαντώ ότι και αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην παράγραφο 5 του άρθρου 13. Άλλωστε, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι ένας από τους κύριους λόγους που εντάσσονται τα Κέντρα Αποκατάστασης στο ΕΣΥ, είναι για να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία το κόστος των υπηρεσιών αυτών κι, έτσι, να προκύψουν έσοδα για τα Κέντρα αυτά.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς τα λεμε εσείς τα δικά σας. Κατα τ' άλλα θέλετε να βγαίνουν τα σχόλια αμέσως. Με την κατάσταση αυτή όχι. Μετά από έγκριση και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πες μας την αλήθεια για τα καθυστερούμενα του μπαμπά τα πήρε,τα δικαιούτε,θα προσφύγει στην ΧΑΓΗ για τα δεδουλευμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοπικα νεα δεν υπαρχουν? δραστηριοτητες φιλιατρινων? τιποτα?Πρεπει να βλεπουμε τις φατσες των πολιτικων καθε φορα που θελουμε νεα απο τον τοπο μας.Εμεις που ζουμε μακρια απο τον τοπο καταγωγης μας θελουμε περισσοτερα τοπικα νεα,αυτες τις φατσες και πολλα αλλα τα βλεπουμε και τα ξερουμε απο αλλες ιστοσελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΜΠΟΥΓΕΛΑ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ ΚΠΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.