Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Kινητό - πιστωτική κάρτα από τη Google

Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google

Η εταιρεία μιλά ήδη για την αυγή μιας νέας .........

εποχής στο εμπόριο, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία, πέρα από την χρηστικότητά της, θα διευκολύνει την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, τη σπατάλη και την υπερχρέωση των -ήδη χρεωμένων- καταναλωτών.

Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Εκτός από τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη, οποιεσδήποτε εταιρικές κάρτες ή εκπτωτικά κουπόνια (π.χ. από σούπερ-μάρκετ ή πολυκαταστήματα) θα αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» του κινητού. Η ίδια η συσκευή θα εξαργυρώνει τις προσφορές, θα προσθέτει τους νέους «πόντους» που κέρδισε ο καταναλωτής κ.α.

Ακόμα και κάρτες επιβίβασης και ηλεκτρονικά εισιτήρια (π.χ. αεροπορικών ταξιδιών), ταυτότητες και κάρτες-κλειδιά (π.χ. δωματίων ξενοδοχείων) θα μπορούν να αποθηκεύονται στο κινητό «πορτοφόλι».

Αρχικά, η νέα υπηρεσία προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint , αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google. Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.

Ήδη σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 300.000 σημεία που έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα PayPass και επιτρέπουν τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αρχικά, πάνω από 124.000 καταστήματα στις ΗΠΑ και 311.000 διεθνώς θα δέχονται το νέο σύστημα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.