Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό. Χωρίς αντίτιμο παραχωρούνται οι μετοχές

Τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό με την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει μετά από 32 χρόνια από την ΠΑΕ και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την άμεση αποχώρηση του ίδιου και της οικογένειάς του, καθιστώντας αδρανείς τις μετοχές τους (54,7%). Τις παραδίδει σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο και οποιοσδήποτε εκδηλώσει ενδιαφέρον να τις αποκτήσει δεν θα του ζητηθεί αντίτιμο. Αλλά ακόμη κι αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής, ...........

ο κ.Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε πως δεν επιστρέφει στην ομάδα. «Ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό! Πόσο πιο ελληνικά να το πω!»

Σε μια συνέντευξη που κράτησε μιάμιση ώρα ο “Τζίγκερ” γνωστοποίησε ότι αποχωρούν από το ΔΣ της ΠΑΕ τα έξι μέλη που τον εκπροσωπούν και η μέχρι πρότινος μειοψηφία αυτομάτως θα γίνει πλειοψηφία και θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν επικριτικός απέναντι στη στάση που επέδειξε την τελευταία τριετία ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέροντας συγκεκριμένα παραστατικά. Έπλεξε το εγκώμιο του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ σημείωσε πως ο Νικόλας Πατέρας ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό.

Στον απολογισμό της θητείας του, μίλησε για τρία λάθη αλλά για δυο εκ των τριών τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει. Πρώτον, για την επιλογή του να μη συνεργαστεί ποτέ με τη μειοψηφία των οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν επεισόδια. Και δεύτερον, για την επιλογή του να μην ασχοληθεί ποτέ με το παρασκήνιο που θα “προστατεύσει” την ομάδα. Μετάνιωσε για το τρίτο λάθος του, για την κίνησή του να ανακοινώσει στο ΔΣ της ΠΑΕ τα καλά νέα για τον Βοτανικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή και να γίνουν προσφυγές πριν από τη λήξη της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε για:

Τις συζητήσεις για πραχώρηση των μετοχών του σε άλλα μέλη του ΔΣ

Ο Παύλος και ο Θανάσης (σ.σ. Γιαννακόπουλος), που ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν πρόεδροι, και έχουν προσφέρει τα περισσότερα στην ομάδα, δέχτηκαν πίεση από μερίδα του κόσμου και έκαναν πίσω. Άρχισα επαφές με όλους με τους μετόχους. Έγινε μία προσπάθεια να επανέλθει ο Νίκος Πατέρας. Ο Νίκος Πατέρας ποτέ δεν δήλωσε υποψήφιος αγοραστής. Συμφωνήσαμε ο Ανδρέας (σ.σ. Βγενόπουλος) να καλύψει τα αδιάθετα κεφάλαια των μετοχών και ο Νίκος να επανέρθει στην προεδρία χωρίς καμία παρέμβαση.

Την αποχώρηση Βγενόπουλου

Φτάσαμε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Ανδρέα, μια Δευτέρα μετά από επεισόδια με τον Ολυμπιακό βόλου. Ήταν μία προσχηματική αποχώρηση. Φυσιολογικά, μετά αποχώρησε και ο Νίκος από την προεδρία. Η οικογένεια μου κράτησε το λόγο της. Έμεινα έξω από το ΔΣ και όρισα έξι μέλη, για να υπάρχει η ελάχιστη διοικητική σταθερότητα.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσει

Να παραδώσω σε μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. Δεν θα σχολιάσω ανθρώπους που έρχονται ως εκπρόσωποι διάφορων μεγιστάνων. Είναι αδύνατο να τις δώσω σε ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο ΔΣ μπορούν να κατατεθούν εγγράφως και επωνύμως και εφόσον υπάρχει κάποιο σχήμα, τότε οι μετοχές είναι στη διάθεση. Θα κοιτάξει πρώτα το Δσ και μετά η οικογένεια μου, σαν ασφαλιστική δικλείδα. Να μην περάσουμε ότι άλλες ομάδες με θείους από την Αμερική. Θα κρατήσουμε μία μεθοδολογία. Οι μετοχές δεν έχουν αντίτιμο.

Τα λάθη του

Τρία λάθη έκανα και τα δύο θα τα ξανάκανα. Το ένα λάθος ήταν ότι δεν έφερα κοντά μου αυτούς τους οργανωμένους οπαδούς που πρέπει να προσλαμβάνω στην ασφάλεια μου, να τους δίνω φτηνά εισιτήρια, να τους βγάζω από τη φυλακή, που κάνουν τα επεισόδια. Λυπάμαι που αυτός ο κόσμος χαρακτηρίζεται ως συνδεσμιακός χώρος. Λυπάμαι που δεν προστάτευσα την ομάδα. Το 2005 μπορούσα να πάρω το πρωτάθλημα, προστατεύοντας την ομάδα. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα, παρά να πάρω ένα κάλπικο.

Το λάθος που δεν θα έκανα ξανά αφορά γήπεδο. Ο Βωβός άρχιζε το εμπορικό κέντρο χωρίς να έχει γίνει ούτε μία προσφυγή. Είχαμε κλείσει εμπορικές συμφωνίες και με τις τράπεζες τη χρηματοδότηση και το εμπορικό κέντρο συνεχιζόταν κανονικά. Είχαμε υπογράψει με το Δήμο και το έργο είχε φτάσει κοντά στην ολοκλήρωση του, με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Έκανα το λάθος και το ανακοίνωσα στο ΔΣ μας. Τότε τυχαία και συμπωματικά, πάνω που έληγε και η τελευταία προθεσμία για να γίνει προσφυγή κατά του έργου, έγινε. Δεν την θεωρώ τυχαία.

Την κάθαρση στο ποδόσφαιρο

Δεν θα αλλάξει τίποτα. Μία μικρή μερίδα ανθρώπων έκανε το λειτούργημα της, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα ατονούνε. Δεν πιστεύω ότι το μοναδικό μας πρόβλημα είναι ο Αχιλλέας και ο Μάκης. Ότι μόνοι τους έστηναν τα παιχνίδια. Το 2002 είχαν βγει οι κασέτες με τον Σπάθα, το μόνο κέρδος ήταν να φύγουμε από την παράγκα και να πάμε στον Γκαγκάτση. Με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, του χρόνου εδώ θα είστε και θα το συζητάτε.

Την από εδώ και πέρα σχέση του με την κατασκευή του γηπέδου

Εγώ δεν θέλω να έχω πλέον σχέση με τον Παναθηναϊκό, άρα και με το έργο. Αν βρεθεί άνθρωπος να βάλει λεφτά, το σχέδιο μπορεί να αρχίσει ξανά .Δεν ξέρω τι έχει γίνει στο ΣτΕ ή σε ποιο σημείο είναι οι διαπραγματεύσεις του Δήμου με τον Ερασιτέχνη.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόρριψη μηνύματος λόγω Greeklish!
    Εδω γράφουμε ΜΟΝΟ με Ελληνική γραμματοσειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.