Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο με "έργα-καρμπόν" στη Ζαχάρω αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία"

Πέντε «έργα – καρμπόν», με προυπολογισμό 7.134 ευρώ ακριβώς το καθένα, που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση σε δύο εργολάβους με αντίστοιχες αποφάσεις κατά πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής του αμαρτωλού δήμου της Ζαχάρως Ηλείας, χαρακτηρίζονται ως ανύπαρκτα από την αντιπολίτευση του δήμου.

Κατά μια …μυστηριώδη συγκυρία όλα τα .........

χαρακτηρισθέντα ως κατεπείγοντα έργα, έχουν την ίδια Τεχνική Εκθεση και σε όλα οι δύο εργολάβοι χρησιμοποίησαν …συμπτωματικά, 8 μέρες φορτηγό 15 τόνων με αμοιβή 350 ευρώ την ημέρα και 12 μέρες εκσκαφέα με αμοιβή 250 ευρώ την ημέρα ενώ για τις εργασίες χρησιμοποιήθηκε και «αυτούσιο ποταμίσιο αμμοχάλικο» που κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθε…

«Φαίνεται ότι ο Θεός και η φύση από κάποια διαβολική συγκυρία φρόντισαν να γίνουν οι ζημιές στις συγκεκριμένες περιοχές και αυτές να είναι ακριβώς οι ίδιες…

Μιλάμε για καραμπινάτη κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των πολιτών της Ζαχάρως. Αυτά τα έργα ουδέποτε έγιναν και καλούμε τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να παρέμβουν στο σκανδαλώδες αυτό θέμα. Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου και άλλων έργων που παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα. » - κατήγγειλε στην «Ελευθεροτυπία» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

«Ως μέλος της οικονομικής επιτροπής σας επιβεβαιώνω ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν εκτελέστηκαν» - αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξανδρόπουλος.

Οι πέντε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ζαχάρως γιά τα αντίστοιχα έργα έχουν ληφθεί στις 9.5.2011 μετά από σχετικές συνεδριάσεις . Εχουν επίσης καταχωρηθεί επίσημα στο σύστημα «Διαύγεια» και έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 10.6.2011. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν:
1) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Σμέρνας - Τ.Κ. Αρτέμιδας εντός των ορίων Τ.Κ Σμέρνας" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
2) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Χρυσοχωρίου -Λογγό Τ.Κ. Μακίστου" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
3) « Βελτίωση βατότητας δρόμου στην θέση Δελεσινάνι στην Τ.Κ. Αρτέμιδας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
4) « Βελτίωση βατότητας δρόμου Άσπρης Στράτας - Κάνταλος Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
5) «Βελτίωση βατότητας δρόμου Τ.Κ. Ροδινών - Τ.Κ. Σχίνων\' λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
Όπως έγινε γνωστό τα άνω έργα δεν έχουν παραληφθεί επίσημα από την επιτροπή παραλαβής έργων του δήμου Ζαχάρως μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Νουδάρος [ου υπογράφει το ρεπορτάζ απευθύνθηκε χθές το μεσημέρι στην Γραφείο Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας που θεωρητικά ελέγχει τις αποφάσεις των ΟΤΑ. Όπως ενημέρωσαν οι άνω αποφάσεις έχουν γίνει δεκτές διότι αυτές εξετάζονται στο τυπικό τους μέρος και όχι στο ουσιαστικό! Με λίγα λόγια δεν προβλημάτισε τους υπαλλήλους της άνω υπηρεσίας η εικόνα «καρμπόν» των έργων ούτε ο ίδιος ακριβώς προυπολογιασμός τους …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.