Τη «γκρίζα ζώνη» που δημιουργείται από όσα ακίνητα έχουν ημιυπαίθριους και παράνομα κλειστούς χώρούς και οικοδομική άδεια μετά τις 2 Ιουλίου του 2009, ήτοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση τακτοποίησης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Και αυτό γιατί πρόκειται για περίπου ..........
200.000 σπίτια και κτίσματα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα και τα έσοδα που έχει να υπολογίζει το κράτος από κάτι τέτοιο να είναι πολύ μεγάλα.
Ετσι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα νέα κτίσματα να μπορούν να τακτοποιηθούν μέσω του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, χωρίς ωστόσο τίποτε να είναι ξεκάθαρο.
Εφόσον τελικά τακτοποιηθούν με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η τακτοποίηση θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες τους 20% - 30% ακριβότερα από ό,τι το πρόστιμο εξαιτίας των προσαυξητικών συντελεστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.
«Πιστεύουμε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει το νόμο στιγματίζει ένα μέτρο με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και εγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από 1 Ιανουαρίου του 2012 δεν θα μπορούν να πουλήσουν και να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, καθώς δεν θα μπορούν να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι δεν διαθέτουν αυθαίρετη κατασκευή», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων κ. Δημήτρης Καψιμάλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ αλλαγές προβλέπεται να υπάρξουν στο θέμα των προστίμων με σκοπό να είναι πιο ελκυστικά σε κάποιες κατηγορίες, ενώ ενδέχεται να χαμηλώσει και άλλο ο πήχης για την πρώτη κατοικία και τον πρωτογενή τομέα για κοινωνικούς λόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.