Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Την περιουσία του αποφάσισε να διεκδικήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισίας

Την περιουσία του Νοσοκομείου που προέρχεται από δωρεά του αποφάσισε να διεκδικήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, περιουσία η οποία έχει περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο με διάφορους νόμιμους και μη τρόπους.
Συμπαραστάτες στην διεκδίκηση αυτή είναι ο Δήμος Τριφυλίας όπου ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πάνος Μπόζος, σε κοινή συνέντευξη τύπου παρουσία εκπροσώπων από την μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και την ελάσσονα κ. Σαράντο Κουκούμη.

Αναλυτικά ο αναπληρωτής διοικητής του ..........

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος είπε ότι "Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σήμερα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διεκδικεί για πρώτη φορά από την ίδρυσή του αυτά που του ανήκουν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οφείλεται στην γενναιοδωρία του μεγάλου ευεργέτη Γεωργίου Αλεξόπουλου. Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος «προίκισε» το Νοσοκομείο με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η περιουσία αυτή έμενε ανεκμετάλλευτη αλλά κυρίως έμεινε ανυπεράσπιστη. Έτσι έχουμε το φαινόμενο ακόμα και σήμερα να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον νομικό μας συμπαραστάτη κ. Παπαγιανούλα Ευάγγελο ο οποίος κατέβαλλε και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό του συνόλου αυτής της περιουσίας.

Στο προκείμενο:
Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου μας, όπως αποδεικνύεται από τη διαθήκη, είναι ένα τεράστιο αγρόκτημα 73 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Μεμί».
Γι’ αυτό ακολουθήθηκε με εντελώς ακατανόητη διαδικασία πώλησης του στο «Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Τριφυλίας» το 1959. Ο κ. Παπαγιανούλας θα σας πει το νομικό μέρος.

Εγώ όμως εκ μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου θέλω να σας πω ότι θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Κυρίως η περιουσία του Νοσοκομείου ανήκει στην τοπική κοινωνία.
Γι’ αυτό σήμερα καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παράταξων να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας και τον δικαστικό αγώνα που ξεκινάμε.
Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτός ο αγώνας. Το πλέον πιθανό είναι ότι όταν τελεσιδικήσει εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Όμως θα έχουμε την ικανοποίηση ότι ξεκινήσαμε.
Ίσως η ιστορία γράψει ότι η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου «προίκισε»το Νοσοκομείο με μία τεράστια περιουσία που είχε χαθεί 50 χρόνια τώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.