Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σήμα για σεισμό και πάνω από 6 Ρίχτερ είχε το ΒΑΝ από το σταθμό του Πύργου ...

Σήμα για σεισμό ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ, έχει καταγράψει η ομάδα ΒΑΝ από τις 25 Μαϊου. Το σήμα κατεγράφη στο σταθμό του Πύργου, ωστόσο η γεωγραφική περιοχή ενδεχόμενης εκδήλωσης του σεισμού, είναι αρκετά μεγάλη και ... περιλαμβάνει από τη Δυτική Πελοπόννησο έως την Κρήτη.

Την ύπαρξη του σχετικού σήματος, κατέγραψε ..........

η ομάδα ΒΑΝ στις 24 Ιουνίου σε σχετική μελέτη που δημοσίευσε στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο zougla radio και στον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη. Ο κ. Χουλιάρας, ανέφερε ότι ο χθεσινός σεισμός των 4,7 Ρίχτερ (5 κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο) έγινε από νέο επίκεντρο και δεν ανήκει στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή Ρίου-Αντιρρίου.

Επεσήμανε ότι παρακολουθεί το φαινόμενο και το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί από το ίδιο σημείο, και ότι πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν μετά την παρέλευση ενός τουλάχιστον 24ωρου.

Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε επίσης ότι ο σταθμός του Πύργου είναι πολύ αξιόπιστος και μάλιστα είχε δώσει σήματα και πριν τον μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας που ήταν 6,4 Ρίχτερ.

thebest.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Κακό που μας βρήκε αν επιβεβαιωθεί.....!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.