Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Από τέλη Ιουλίου οι "λυπητερές" του Νέου Μνημονίου στους φορολογούμενους

Έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να αποσταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια, για την έκτακτη εισφορά 1% έως 4%, που θα κληθούν να πληρώσουν, όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ, διαδικασία που εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες "λυπητερές" του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους.

Στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου με 15 .........

Οκτωβρίου, θα σταλούν στους περίπου 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες, τα σχετικά ειδοποιητήρια, για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο φέτος ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, διαδικασία που, ούτως ή άλλως, διαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.