Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

3-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος . Οι δράσεις ξεκινούν από τις 3 Ιουνίου έως τις 8 Ιουνίου και αφορούν μαθητές και ενήλικες. Αναλυτικά προγραμματίζονται τα εξής:

• Καθαρισμός ακτών, την Παρασκευή 3 Ιουνίου από τις 9.00 -11.00 π.μ.
Η δράση οργανώνεται από το ...........

Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας, το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας και το Δήμο Καλαμάτας συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών και άλλων φυσικών περιοχών: «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Την δράση συντονίζει ο Δήμος Καλαμάτας και θα συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης μας καθαρίζοντας ένα μικρό κομμάτι ακτής και καταγράφοντας τα απορρίμματα. Το ΚΠΕ θα συμμετέχει με ομάδα μαθητών από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας. Η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί και με ομάδα εθελοντών ενηλίκων στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα.

• Περιβαλλοντικά παιχνίδια, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου από τις 10.00- 12.00 και την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση οργανώνεται από το ΚΠΕ και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Θα συμμετέχουν 200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης από το 3ο, το 4ο και το 13ο Δημ. Σχολέιο και θα τους δοθεί η ευκαιρία μέσα από επιδαπέδια παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος να καλλιεργήσουν και να υιοθετήσουν μια φιλοπεριβαλλοντική πρακτική. Η δράση πραγματοποιείται το πρωί για οργανωμένες σχολικές ομάδες και το απόγευμα για παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.
• Μετρώ το οικολογικό μου αποτύπωμα, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου από τις 10.00- 12.00 και την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση αφορά ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, δίνοντας την ευκαιρία οι πολίτες να μετρήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να δουν αν η καθημερινή πρακτική τους είναι φιλλοπεριβαλλοντική, έτσι ώστε να προβληματιστούν, να ενημερωθούν και να υιοθετήσουν μια άλλη συμπεριφορά.

• Εργαστήριο με άχρηστα υλικά: « Μεταμορφώσεις», την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00.
Το εργαστήριο αφορά ενήλικες, εκπαιδευτικούς και πολίτες. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και την Τετάρτη στο ΚΠΕ Καλαμάτας. Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την επαναχρησιμοποίηση να κατανοηθούν οι ενέργειες που οδηγούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και τελικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Μεταμορφώνοντας παλιά αντικείμενα σε χρηστικά απελευθερώνεται η φαντασία και καλλιεργείται η καλλιτεχνική έκφραση. Το τετράωρο εργαστήριο θα συντονίσει ο Στάθης Καρυδομάτης, βιβλιοδέτης και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.