Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Φόβος στο Μαξίμου για τους «αγανακτισμένους» υπουργούς και βουλευτές

Οι «αγανακτισμένοι» υπουργοί και βουλευτές ανησυχούν σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιοι εξ αυτών ακόμα και να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ μετά και τις προχθεσινές επιθέσεις «αγανακτισμένων» κατά βουλευτών, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαντάζει πιθανότερο από ποτέ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στο ........

οποίο θα αποφασιστεί το Μεσοπρόθεσμο, θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, αφού αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αμέσως μετά το Υπουργικό θα υπάρξει συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών καθώς δεν προβλέπεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Υπουργοί, πάντως, εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στάση τους στο Υπουργικό, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν πως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα φέρει προς έγκριση ένα πολύ πιο αυστηρό του αναμενομένου Πρόγραμμα.

Κατά του πρωθυπουργού

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι πως ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, αναφερόμενος σε «πρίγκιπες» που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λέει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους αλλού.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, ζήτησε να υπάρξει αποτίμηση γιατί δεν πήγαν καλά τα μέτρα και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό, ενώ αναρωτήθηκε «γιατί να πιστέψει» και πάλι τον Παπακωνσταντίνου. Επιτέθηκε ακόμα εμμέσως και στον ανθυποψήφιό του στην Αρκαδία Δημήτρη Ρέππα, υπογραμμίζοντας πως «αν κάποιοι ζητούν 200 αντί για 300 βουλευτές, μετά από 30 χρόνια θητεία, εγώ τους λέω να είναι 55», ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Αργά το βράδυ χθες κυκλοφόρησαν φήμες περί διαγραφής του κ. Κωνσταντινόπουλου, οι οποίες όμως ήταν παντελώς ανυπόστατες, πλην όμως, η όλη περίπτωση δείχνει το κλίμα ρευστότητας που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.