Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καθαρό!!!!!!!!

Απολύτος δικαιολογημένο !!!
Δικαιολογημένες από τα έσοδά του φαίνεται πως είναι οι αγορές ακινήτων σύμφωνα με τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΣΔΟΕ, στοιχεία του οποίου παρουσιάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα υποβρύχια. Το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.......................
Σημαντικά στοιχεία για τις δραστηριότητες της εξωχώριας εταιρίας ΤΟΡΚΑΣΟ κατέθεσαν στην προανακτρικτική επιτροπή για τα υποβρύχια οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Η εταιρία την περίοδο 1999-2000 οπότε και υπογράφησαν συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων, ήταν ιδιοκτήτρια του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αεροπαγείτου, μετείχε σ΄αυτήν ο εξάδελφος του υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και φέρεται να δέχεται εμβάσματα 7,5 εκατομμυρίων από λογαριασμό της Μόργκαν Στάγκλει.

Την ίδια περίοδο ο επιχειρηματίας Ματαντός κατεθέτει ότι με εντολή της κατασκευάστριας Σέρος Πάλ εμβάζει χρήματα σε λογαριασμό με το ψευδώνυμο ΚΥΡΟΣ στην ίδια τράπεζα.

Το ίδιο διάστημα η ΤΟΡΚΑΣΟ αγοράζει επίσης δύο διαμερίσματα και ένα υπόγειο γκαράζ στην Κηφισίας 7 και ένα διαμερισμα στην Κόμνα Τράκα δίπλα στο γραφείο του πρώην υπουργού τα οποία αργότερα μεταβιβάζει στη Μονή Βατοπεδίου.

Το πρωί ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Αττικής, Νίκος Μαϊτός, φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του οι αγορές ακινήτων που έκανε, η τιμή των οποίων στα συμβόλαια είναι βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Στο μεταξύ σφοδρή επίθεση κατά του ΣΔΟΕ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του διευθυντού της υπηρεσίας, στις οποίες είχε υποστηρίξει ότι το Υπουργείο Άμυνας δε συνεργάστηκε και καθυστέρησε να τους δώσει τη σύμβαση για τα υποβρύχια.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα παροχής βοήθειας προς την πολιτική ηγεσία και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να ερευνήσει την ικανότητα του ΣΔΟΕ σε δύσκολα θέματα και όχι να κλείνει με ταινία νυχτερινά κέντρα για μια παράβαση.

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή μετά την κατάθεση του ελεγκτή του ΣΔΟΕ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι η ΝΔ θεώρει δεδομένη την παράταση των εργασιών της Βουλής, ώστε να τεκμηριωθούν γεγονότα, πράξεις και παραλείψεις.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ χαρακτήρισαν αστεία τη διατύπωση για τεκμηρίωση γεγονότων διότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής η προανακριτική πρέπει να βρει ενδείξεις και μόνο. Η τεκμηρίωση σημείωναν αφόρα άλλο στάδιο και η προανακριτική εξέταση θα καταθέσει το πόρισμά της στην ώρα της.

Την Τρίτη αναμένεται να καταθέσει στην Επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με την Προανακριτική οι τρεις δεν προσέρχονται ως κατηγορούμενοι αλλά ως μάρτυρες προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Αν οι μάρτυρες ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν, να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία, τότε η κατάθεση τους αντί της ερχόμενης Τρίτης θα μετατεθεί για την μεθεπόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ FM – NET – AΠΕ/ΜΠΕ->-

2 σχόλια:

  1. Τώρα μεταξύ μας...Πιστεύατε οτι δεν θα ήταν ?????
    χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κρεμαλα ερχετε προδοτες,ειναι κοντα.Συνεχιστε το βιολι σας εσεις και εννοια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.