Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΑΣ 20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση μέχρι χθες

Περίπου 20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 μέχρι χθες το μεσημέρι στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε στο «Θ» ο διευθυντής επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Πέτροβας.

«Από τις 44.000 με 45.000 .........

αιτήσεις που αναμένουμε συνολικά, υπολογίζουμε ότι έχουμε φτάσει κάπου στις 20.000. Πρέπει, επίσης, να σημειώσω ότι το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί για κάθε κατάστημα, θα τηρηθεί κανονικά. Όσο για τη ροή, συνεχίζεται ομαλά, χωρίς προβλήματα».

Ο κ. Πέτροβας πρόσθεσε ακόμη ότι δίνεται προτεραιότητα «σε εκείνους οι οποίοι αποτελούν καινούργιες εγγραφές, δηλαδή είναι παραγωγοί που, είτε έχουν πάρει δικαιώματα από μεταβίβαση, δεν έχουν δηλαδή δικά τους και θα γραφτούν για πρώτη φορά, είτε έχουν δικαιώματα από κληρονομιές. Αυτοί πρέπει να πάρουν πρώτοι πρωτόκολλο. Επίσης, εκείνοι που δεν ενεργοποίησαν το 2010».
Στο ερώτημα εάν είναι υποχρεωτική η εισφορά στον ΕΛΓΑ, για να γίνει η ενεργοποίηση, ακόμη και αν ο ενδιαφερόμενος δεν επιθυμεί να ασφαλιστεί για τυχόν ζημιές, ο κ. Πέτροβας μας απάντησε: «Το έντυπο που έχουμε εμείς, το δίνει ως υποχρεωτικό. Δεν αφήνει κάποιο άλλο περιθώριο».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.