Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Βαρθολομιό Ηλείας: Ιδιώτες ξεφορτώνουν σκουπίδια στο δάσος των Θινών

Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται το δάσος των Θινών του Βαρθολομιού Ηλείας, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων του Αιγίου, τα μεταφέρουν εκεί, όπου έχει δημιουργηθεί παράνομος σκουπιδότοπος, με αποτέλεσμα την απειλή σοβαρής οικολογικής καταστροφής.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι και .........

δημοσιογράφοι της Ηλείας με τα ίδια τους τα μάτια είδαν τα ιδιωτικά φορτηγά να αδειάζουν τα απορρίμματα τους στο δάσος. Οι φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν, και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ionionfm, αποδεικνύουν ότι στο όνομα του κέρδους ιδιωτικές εταιρείες δεν διστάζουν να μεταφέρουν και εναποθέτουν τα σκουπίδια τους από άλλες περιοχές σε παράνομες χωματερές της Ηλείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Πηνειού, το φορτηγό είχε να παραλάβει από την περιοχή νάιλον που είχαν χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες καρπουζιού με σκοπό την ανακύκλωση. Όμως πολίτες αλλά και τσιγγάνοι ρακοσυλλέκτες υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες όταν το φορτηγό ξεφόρτωσε τα σκουπίδια τα οποία είχαν και ετικέτες από φορείς, σχολεία και επιχειρήσεις του Αιγίου.

Ο δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωροκόπουλος δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία»: «Καταδικάζω αυτή την ενέργεια αν έγινε από την ιδιωτική εταιρεία που συγκεντρώνει τα απορρίμματα του δήμου μας και φυσικά σας δηλώνω ότι ουδέποτε εμείς δώσαμε τέτοια εντολή». Και συνεχίζει «Τα τελευταία 15 χρόνια ο Δήμος πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές εταιρείες για την μεταφορά απορριμμάτων, καθώς δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης. Μας λένε ότι τα σκουπίδια πηγαίνουν σε νόμιμους ΧΥΤΑ, χωρίς να γνωρίζουμε αν λένε την αλήθεια».

Ταυτόχρονα σε χθεσινή ανακοίνωση η ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον της Ηλείας(ΕΠΟΠ) αναφέρει «Οι περί άλλα τυρβάζοντες και κομπορρημονούντες δήμαρχοι του κάμπου Ηλείας καλώς να δεχθούν τα σκουπίδια του ΑΙγίου, που ξεφορτώνουν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι στις άθλιες χωματερές τους οι εργολάβοι των σκουπιδιών Αχαϊας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.