Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Επιστολή του Γιώργου Καραμπάτου στον Κώστα Σκανδαλίδη για την εισφορά δακοκτονίας.

Οι ελαιοτριβείς του νομού Μεσσηνίας εκφράζουν την αντίθεση τους στην πρακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την είσπραξη και απόδοση της εισφοράς δακοκτονίας από τους ελαιοπαραγωγούς.

Επειδή τα ελαιοτριβεία έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό έργο, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας του εθνικού μας προϊόντος, θα πρέπει να τους απαλλάξουμε από την υποχρέωση να εισπράττουν οι ίδιοι και να αποδίδουν την εισφορά δακοκτονίας, που πολλές φορές γίνεται η αιτία στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα .......

πρότεινε να εξετάσετε την αλλαγή αυτής της διαδικασίας και αντί για τους ελαιοτριβείς η είσπραξη να γίνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, την ίδια χρονική στιγμή που εισπράττει η ίδια τον ΕΛΓΑ, κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών συμψηφίζοντας το με το ύψος της οφειλής.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπολογισθεί το κόστος συγκέντρωσης και απόδοσης του τέλους δακοκτονίας υπέρ της Ένωσης και με την ευκαιρία ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναλάβει η ίδια και το έργο της δακοκτονίας.
Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα μας θα τύχει της προσοχής σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.