Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδιοι τεχνικοί που πανε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πολλά περιμένουμε να γίνουν όταν θα έρθει στην περιοχή μας η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Digea.
Αναμφισβήτητα με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές από την Ιταλία όπως έχουμε σήμερα.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει η τηλεόραση μας (αν είναι πολύ καινούργια) να διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση ........

τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή στην περιοχή μας. Καλό θα ήταν για την ώρα να έχουμε γενικές γνώσεις ούτως ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια γι μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα στην περιοχή μας, έκανε την εμφάνιση του στην κυκλοφορία ένα τρίπτυχο ηλεκτρονικού -δεν έχει σημασία το όνομα του αν και είναι στην διάθεση μας τα στοιχεία του- όπου αν κρίνουμε από ένα σημείο σε αυτά που αναφέρει μέσα στο φυλλάδιο του, περισσότερο στοχεύει στην τσέπη του θύματος παρά στο να του πουλήσει κάτι χρήσιμο.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Στο τρίπτυχο φυλλάδιο του διαβάζουμε για την Επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.
Μας λέει λοιπόν για "Ψηφιακές HD (σ.σ. High Definition) κεραίες κατάλληλες για ψηφιακό σήμα MPEG4 της DIGEA."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ.

Όταν και όποτε έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ για να λάβουμε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αν και κάποιοι "τεχνικοί" ίσως σας το προτείνουν απλά για να σας χρεώσουν παραπάνω.
Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στην σελίδα της Digea και λύστε τις απορίες σας.
Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές, θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για αν μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε περιοχές της Αθήνας, αν θυμάμαι καλά Υμηττό και Αίγινα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση; Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή".

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.