Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τέρμα στους Συνεταιρισμούς - σφραγίδες. Πήρε ΄΄πράσινο΄΄ φως το νομοσχέδιο Σκανδαλίδη.

Με το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τοποθετούμε την αιχμή μιας μεγάλης αγροτικής μεταρρύθμισης, η οποία έχει προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο. Δεν αρκούμαστε σε απλές βελτιώσεις στον τρόπο ..... λειτουργίας των υφιστάμενων συνεταιρισμών επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην εισηγήσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο .

Εντατικοποιούμε τόνισε τη συνταγματική επιταγή περί εποπτείας για να εξυγιάνουμε τους συνεταιρισμούς και να διασφαλίσουμε....
Σχέδιο Νόμου. Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς
Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο οριοθετείται η προσαρμογή του συνεταιριστικού κινήματος στις νέες ρυθμίσεις με τις καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις του ν. 2810/2000. Στο ίδιο κεφάλαιο προτείνονται νέες διατάξεις για τον αγροτικό συνδικαλισμό και τους αγροτικούς συλλόγους. Προτείνονται πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, με κλαδικό αντικείμενο - ζωικής, φυτικής ή και αλιευτικής παραγωγής - στα εδαφικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου. Αυξάνεται σε επτά (7) ο αριθμός των συλλόγων που ιδρύουν Ομοσπονδία σε επίπεδο Περιφέρειας και ο αριθμός Ομοσπονδιών που ιδρύουν Συνομοσπονδίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η προοδευτική αγροτική μεταρρύθμιση συνιστά, λοιπόν, το βασικό εργαλείο μας για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την ευημερία των αγροτών μας και την ανάπτυξη της υπαίθρου, κατέληξε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.