Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Συνάντηση Νάντιας και τεσσάρων άλλων βουλευτών με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου και Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο βουλευτής Ά Αθήνας του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης πραγματοποίησαν συνάντηση, την Παρασκευή 16/04/10, με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό. Οι βουλευτές συζήτησαν, ενημερώθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Λιβανό όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που μπορεί να αναπτύξει η Γενική Γραμματεία.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση οι βουλευτές συζήτησαν .........

για την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που βρίσκεται αντιμέτωπη με σύγχρονες προκλήσεις. Επίσης, πληροφορήθηκαν για την αποκέντρωση των δράσεων της Γενικής Γραμματείας, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των νέων που παρουσιάζονται έντονα στις αγροτικές περιοχές. Επιπλέον, οι βουλευτές εισηγήθηκαν την θεσμοθετημένη εκπροσώπηση της νεολαίας στο πρώιμο στάδιο του νομοθετικού έργου με στόχο την ανάδειξη των δυνάμεων, των δεξιοτήτων και των ταλέντων του πιο δημιουργικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από την κ. Γιαννακοπούλου, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς να συντελέσει έναν πιο ενεργητικό και δραστήριο ρόλο, καθώς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού, με στόχο την αντιμετώπιση της εργασιακής ανασφάλειας και της κοινωνικής απομόνωσης των νέων. Στα πλαίσια της ενίσχυσης αυτού του ρόλου, συζητήθηκε η ανάγκη προώθησης της νέας γενιάς στο προσκήνιο, όπου αυτή περιβάλλεται από νέα ήθη και τρόπους λειτουργίας. Η βουλευτής Μεσσηνίας πλαισίωσε τις προτάσεις της στην στήριξη της περιφέρειας μέσω της Γενικής Γραμματείας και την παροχή κινήτρων στους νέους για την αναζωογόνηση της επαρχίας και την παραμονή τους στις πατρογονικές τους εστίες. Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «οι νέοι της χώρας μας έχουν πλεόνασμα έμπνευσης, φαντασίας και δημιουργίας. Ωστόσο, το στοίχημα είναι να πειστούν ότι η κοινωνία μας χρειάζεται αυτό το πλεόνασμα και να το διοχετεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.