Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Υπόθεση SIEMENS: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση του Παναγή Βουρλούμη στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σε κλίμα έντασης εξετάστηκε από την Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Siemens ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Ο κ. Βουρλούμης θα επανέλθει σε νέα εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα.

Βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ σημείωναν ότι ο κ. Βουρλούμης δεν ήταν διαφωτιστικός σε κρίσιμα ζητήματα, αφού είτε δεν απαντούσε, είτε δήλωνε άγνοια, είτε παρέπεμπε στο νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ.

Ο μάρτυρας επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα .........

με τα οποία επί των ημερών του μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό η εξάρτηση του ΟΤΕ από τις προμηθεύτριες Siemens και Intracom, δεν ήταν όμως εύχερος να δώσει στοιχεία για την εμπλοκή της Nokia που εκπροσωπεί συμφέροντα και της Siemens.

Κατά τα άλλα ο κ. Βουρλούμης γνωστοποίησε, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, για την αγωγή που έχει καταθέσει στη γερμανική δικαιοσύνη το Μάρτιο του 2008 για τα όσα κατέθεσε ο Ρ.Σίκατσεκ περί 57 υπαλλήλων του ΟΤΕ που δωροδοκήθηκαν, ζητώντας να γνωστοποιηθούν τα ονόματα αυτά.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, έστω και τώρα, να στραφεί ο ΟΤΕ με αγωγές του κατά διευθυντικών στελεχών του Οργανισμού, εναντίον των οποίων ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα.

Η εξέταση του κ. Βουρλούμη συνδυάστηκε με τις καταγγελίες που έκανε ενώπιον της Eξεταστικής ο πρώην διευθυντής διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ Ν.Μπαριτάκης, o οποίος κατέθεσε εκ νέου στην Επιτροπή.

Ο κ. Βουρλούμης διέψευσε τον κ. Μπαριτάκη ότι το 2005 άνοιξε η «κερκόπορτα» των υποκλοπών. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος με την εγγύηση σήμερα της ΑΔΑΕ, απάντησε ο κ. Βουρλούμης.

Tην Τετάρτη θα κληθεί ενώπιον της Eπιτροπής ο 4oς ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός και την Πέμπτη ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Siemens, πριν αναλάβει ο κ. Ζαγοριανός, ενώ θα ακολουθήσει και η κλήση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.