Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η ελληνική κλινική του Διαδικτύου

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ από το χώρο της υγείας, το διοικητικό στέλεχος Γιώτα Ρομποτή, η γιατρός Αδαμαντία Βιρβίλη και ο οικονομολόγος Χρήστος Παπαϊωάννου είχαν πριν από τρία χρόνια μια καινοτόμο ιδέα. Να δημιουργήσουν στην Ελλάδα την πρώτη ολοκληρωμένη κλινική στο Ιντερνετ. Ετσι, «γεννήθηκε» η Uniclinic. Μια θυγατρική της εταιρείας Paviro Holding.
Η Uniclinic, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Γ. Ρομποτή, φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις σε όσους θέλουν να γλιτώσουν τις πολύωρες αναμονές στις ουρές σε νοσοκομεία και ιατρεία για εξετάσεις ή επισκέψεις σε γιατρούς. Οπως εξηγεί, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κλινική-πολυιατρείο αλλά χωρίς... κτίριο. Σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσω Ιντερνετ...

Ο ασθενής-χρήστης απλώς πληκτρολογεί την ηλεκτρονική διεύθυνση (www.uniclinic.gr).
«Η διαδικτυακή κλινική Uniclinic είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επισκέπτονται να χρησιμοποιήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ακριβώς όπως θα έκαναν σε μια ιδιωτική κλινική ή ένα δημόσιο νοσοκομείο», λέει η Γιώτα Ρομποτή.
Και εξηγεί: «Ενα ηλεκτρονικό σύστημα που συντονίζεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα αναλαμβάνει να αξιολογήσει τα περιστατικά. Στη συνέχεια φέρνει σε επαφή, μέσω Ιντερνετ, τους ασθενείς με τους εξειδικευμένους γιατρούς της διαδικτυακής κλινικής. Εκείνοι κάνουν διαδοχικές ερωτήσεις στους ασθενείς και αξιολογούν τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αν πρόκειται για κάτι απλό δίνουν άμεσα συμβουλές για την αντιμετώπισή του. Αν κριθεί ότι πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό, ο ασθενής μπορεί να ζητήσει να τον επισκεφθεί γιατρός στο χώρο του».
Οι χρήστες, σύμφωνα με τη Γ. Ρομποτή, μπορούν να γλιτώσουν πολύωρη ταλαιπωρία και χρήμα, αξιοποιώντας τις επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρει το σύστημα. «Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Εμφανίζεται μπροστά τους ένας πίνακας όπου υπάρχουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις, ταξινομημένες αλφαβητικά. Καθένας μπορεί να επιλέξει αυτές που θέλει και να τις παραγγείλλει.
Αν, μάλιστα, έχει παραπεμπτικό από το ασφαλιστικό του ταμείο μπορεί να ρωτήσει στη "γραμματεία" του συστήματος για τις χρεώσεις που προβλέπει το ταμείο του για τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Στη συνέχεια το σύστημα προτείνονται συνεργαζόμενα εργαστήρια ή -αν ο ίδιος το θέλει- ειδικό συνεργείο πηγαίνει στο χώρο του (σπίτι ή γραφείο) για να κάνει, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιτόπου τις εξετάσεις. Αυτό έχει σκοπό να γλιτώσει ο χρήστης τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και χρήμα, αφού οι τιμές των εξετάσεων είναι πάρα πολύ χαμηλές».
Πόσο κοστίζουν, όμως, οι υπηρεσίες; «Η ετήσια συνδρομή είναι 100 ευρώ και η μηνιαία 20 ευρώ. Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους γιατρούς για το πρόβλημά τους και να έχουν τις κατάλληλες συμβουλές. Επιπλέον έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για ασφαλιστικά θέματα. Το σύστημα μπορεί να αναζητήσει διαθέσιμο κρεβάτι σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο ή κλινική -αν κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του- συνδυάζοντας την ιδιωτική του ασφάλιση (αν έχει) και τις καλύψεις που παρέχει το ασφαλιστικό του ταμείο.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκεφθεί γιατρός τον ασθενή στο σπίτι το κόστος είναι 50 ευρώ. Χρέωση υπάρχει και στην περίπτωση που ο χρήστης ζητήσει να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στο χώρο του». Η Uniclinic στοχεύει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, να προσφέρει υπηρεσίες υγείας και στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.