Ο νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος εξέδωσε μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα νερού. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ο παγκόσμιος προβληματισμός γύρω από τη διάθεση υδάτινων πόρων ήταν ένα θέμα που όλοι στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα εμείς οι Μεσσήνιοι, θεωρούσαμε ότι δεν μας αφορά. Θεωρούσαμε ότι ο ορισμός της 22ας Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό ήταν μια εξέλιξη μακρινή, που ως στόχο της είχε άλλες, μακρινές κοινωνίες και όχι εμάς.
Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δε μας επέτρεπε να δούμε ότι, στον πολύπαθο πλανήτη μας, το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπάρκεια. Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε όλο και περισσότερο στη δυσμενή θέση να ταυτιζόμαστε με τα μηνύματα και τον προβληματισμό που συνοδεύουν τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας.
Τα τελευταία χρόνια και η χώρα μας αλλά και ο Νομός μας αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερο πρόβλημα υδάτινων πόρων, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνες.
Όμως, η κατάσταση είναι ακόμη αναστρέψιμη. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ..........
υπάρχουν ακόμη τα περιθώρια δράσης από όλους μας, προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα πολύτιμα υδάτινα αποθέματα, αλλά και να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα του νερού που πίνουμε.
Οι διαρκείς εκκλήσεις για λελογισμένη κατανάλωση νερού στο σπίτι μας, η ενημέρωση από αρμόδιους φορείς που μας συμβουλεύουν να μην αφήνουμε το νερό να τρέχει άσκοπα, να το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, δε θα πρέπει να πέφτουν στο κενό. Ειδικά σε ένα Νομό που βασίζει την οικονομία του στην αγροτική παραγωγή, όπως συμβαίνει στη Μεσσηνία, έχει ιδιαίτερη σημασία να ευαισθητοποιηθούν και οι αγρότες μας, καθώς στη γεωργία φαίνεται ότι χάνεται το μεγαλύτερο μέρος του νερού που σπαταλιέται.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει, εδώ και χρόνια, αναπτύξει ένα γνήσιο προβληματισμό γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της ποσότητας και ποιότητας του νερού μας. Με σειρά από έργα υποδομών (εγγειοβελτιωτικά, κατασκευή του μεγάλου Φιλιατρινού Φράγματος και δικτύου λιμνοδεξαμενών και υδατοδεξαμενών, αποχετευτικά, βιολογικού καθαρισμού), διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για συνετή χρήση των διαθέσιμων υδάτινων αποθεμάτων που λιγοστεύουν κάθε μέρα. Αυτή η συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια δε μπορεί να πετύχει χωρίς τη συνεργασία όλων των πολιτών. Καλώ, λοιπόν, σήμερα όλους τους Μεσσήνιους, με την αποδεδειγμένη ευαισθησία που έχουν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, να συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουμε για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές το πιο πολύτιμο αγαθό για τη ζωή: Το καθάριο νερό μας!».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.