Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πολλά προβλήματα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στη Μεσσηνία

Την πρόθεσή τους να σταματήσουν να συνταγογραφούν, όπου δε λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, εξέφρασαν οι γιατροί προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, μέσω του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας να ανασταλεί ο νόμος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο, για κάθε χειρόγραφη συνταγή που δίνουν, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ένα ευρώ.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής ...........

συνταγογράφησης παρουσιάζει πολλά προβλήματα και στη Μεσσηνία, όπως ανέφερε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, Μιχάλης Μιχαήλ.

Όπου υπάρχει σύνδεση με το ίντερνετ, το σύστημα «πέφτει» συνέχεια, ενώ άλλες φορές ο γιατρός μπορεί να προσπαθεί ακόμη και 10 λεπτά για να μπει στο Δίκτυο. Τα πράγματα χειροτερεύουν στα απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν υπάρχει καν ίντερνετ ή ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Μάλιστα, ο κ. Μιχαήλ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σημείωσε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έκανε την εξής πρόταση: Όταν ο γιατρός αναγκάζεται να γράψει χειρόγραφη συνταγή, να πληρώνει πρόστιμο 1 ευρώ το κράτος, και όχι ο γιατρός.

«Ο Δήμος καλύπτει ανεπάρκειες του κράτους»

Εν τω μεταξύ, για το ίδιο θέμα, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, χθες εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση από το Δήμο Καλαμάτας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Έτσι ο Δήμος, με δικές του δαπάνες, συνδέοντας χώρους αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων με το internet και εγκαθιστώντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Η/Υ και εκτυπωτή), συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην εξυπηρέτηση των πληθυσμών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Παρατίθενται στοιχεία, όπου αναφέρονται οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που εξυπηρετούνται με ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Βέργα, Αντικάλαμος, Αρτεμισία, Μικρομάνη, Μ. Μαντίνεια, Σπερχογεία, Αλώνια, Αλαγονία, Άμμος, Αριοχώρι, Άρις, Αγ. Φλώρος, Αρφαρά, Πήδημα, Αιθαία, Πλατύ, Άμφεια, Θουρία, Καλαμάτα (Δημοτικό Ιατρείο).

Σε πολλές ορεινές Κοινότητες, όπως Καρβέλι, Λαδά, Ελαιοχώρι, Πηγές και Νέδουσα, δεν ήταν τεχνικά εφικτή η εγκατάσταση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, λόγω ζητημάτων που είχαν σχέση με το δίκτυο του παρόχου. Καταβάλλονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα ζητήματα αυτά».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.