Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ

Στα SUPER MARKET CARREFOUR πωλούνταν- με τη δράση μας αποσύρθηκε- λάδι 5L EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ελληνικό (?) με την ονομασία ΚΤΗΜΑ, προς 11,90 ευρώ.

Τη στιγμή που στην περιοχή μας η παραγωγή ελαιόλαδου βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τις τιμές παραγωγού να κατρακυλάνε στα 2,20 ευρώ, τα CARREFOUR σπάνε τις τιμές ξεφτιλίζοντας την τιμή παραγωγού στα 1,30 ευρώ.

Στη Μεσσηνία την πηγή του ελαιόλαδου ........

όπου το προϊόν αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την αγροτική παραγωγή αλλά για την οικονομία ολόκληρης της περιοχής.

Σήμερα, 2-3 πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο των τροφίμων, ελέγχουν την αγορά και την κατανάλωση στη χώρα μας. Το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων κατά 50-60% πάει για τη διατροφή. Αυτές οι 2-3 αλυσίδες έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη μας, έχουν κλείσει τις ντόπιες επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα και τα τεράστια κέρδη τους φεύγουν από τη ντόπια αγορά και επενδύονται στη Γερμανία, τη Γαλλία ή όπου έχουν συμφέροντα αυτές

.Η καταναλωτική συνείδηση, προϋποθέτει την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας. Ενώ η παντελής απουσία ελέγχων και θεσμών, οδηγεί στην ασυδοσία την αγορά.

Μεσσήνιε, αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλους μας.

Με την τακτική αυτών των εταιριών – καρτέλ δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει κανένα μικρομάγαζο. Αγροτικά αγαθά, κτηνοτροφικά προϊόντα, ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλ. συσκευές και ότι άλλο υπάρχει, έρχονται από το εξωτερικό, τα αγοράζουμε εμείς, τα δικά μας προϊόντα μένουν απούλητα και τα μαγαζιά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Πρέπει τα θεσμικά όργανα να εφαρμόσουν τους ελέγχους για την ποιότητα, την προέλευση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πρέπει και εμείς να αλλάξουμε συνείδηση, να προτιμήσουμε την ντόπια αγορά, να δίνουμε τελικά τα λεφτά μας εκεί από όπου θα επιστρέψουν σε εμάς.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ- ΛΕΥΚΟΧΩΡΑΣ – ΧΩΡΑΣ - ΚΟΡΩΝΗΣ

Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο carrfoυr Καλαμάτας στην νέα είσοδο στις 18.00μμ

Διάθεση φαρμάκων από τα νοσοκομεία, σε περίπτωση μη χορήγησης από τα φαρμακεία

Στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά.
Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής ...........

διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε ακόμη τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του για το προσεχές εξάμηνο, ενώ δεσμεύτηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα περίπου 7.000 οικογενειών να μπουν τα παιδιά τους σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, αναπτύσσοντας την επερώτησή του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί, μαζί με τη ΝΔ, μια πολιτική σταδιακής εμπορευματοποίησης της υγείας, χρησιμοποιώντας εξαγγελίες, όπως αυτή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με μοναδικό στόχο την περικοπή των δαπανών.

«1000 σκευάσματα ευρείας χρήσης αφαιρέθηκαν από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Γιατί υπάρχει αποκλειστικότητα στα αντίγραφα φάρμακα για τους άστεγους και τους ανέργους; Εξηγείστε την περικοπή του διαβητικού παπουτσιού από την κάλυψη των ταμείων», ανέφερε πρώτος επερωτών του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής κατήγγειλε ότι «πάνω από 21.000 είναι τα κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ ενώ την ίδια στιγμή, η εμπορευματοποίηση της υγείας γενικεύεται».

«Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένοι: Μείωση των δαπανών, μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία, ενίσχυση του επιχειρηματικού τομέα της υγείας (με διπλάσιο ποσοστό κέρδους από άλλους τομείς). Πενήνταεννιά μονάδες του ΙΚΑ κλείνουν και οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας που δεν υπάρχουν παντού. Απολύθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι, αλλά αυξήθηκαν οι πληρωμές σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, κέτερινγκ κλπ. Εξοργιστική είναι και η κατάσταση με τις λίστες αναμονής. Αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας, να περιμένουν έως και 300 μέρες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για να εξεταστούν», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. «Δεν είναι σκληρή ταξική πολιτική αυτή;» αναρωτήθηκε.

«Η Ελλάδα είναι η 6η χώρα στον πλανήτη σε ιατρικές δαπάνες. Το σύστημα πρέπει να αυτοματοποιηθεί και να αυτοχρηματοδοτηθούμε, να αντλήσουμε πόρους, χωρίς να μειώσουμε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών», απάντησε ο κ. Λοβέρδος.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Κ. Μαρκόπουλος τάχθηκε κατ΄ αρχήν υπέρ των πρωτοβουλιών του υπουργείου, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι «οι πολίτες δεν θα νοιώσουν ότι μειώνεται η προστασία της ομπρέλας υγείας».

Η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη, υπερασπίστηκε το κόμμα της απέναντι σε επίθεση που δέχθηκε από το ΚΚΕ, για σύνταξή του με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ στη εξυπηρέτηση της «εμπορευματοποίησης της υγείας», αναφέροντας πως οι θέσεις του κόμματός της «βρίσκουν ευτυχώς καθημερινή δικαίωση και αγκαλιάζονται απ΄ όλους τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Κριτσιωτάκης από το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με το ΚΚΕ στην καταγγελία της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης της κυβέρνησης, διαφώνησε ωστόσο στην - κατά την γνώμη του - απαξίωση εκ μέρους του ΚΚΕ των ζητημάτων διαχείρισης, όπου είναι δυνατόν να υπάρξουν εναλλακτικές πολιτικές.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο εκσυγχρονισμός της ξενοδοχειακής υποδομής και ο εναλλακτικός τουρισμός

Ο νέος Επενδυτικός Νόμος αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Πρόκειται για ένα νόμο - τομή, που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έναν ακόμη μηχανισμό ευκαιριακών επιδοτήσεων, όπως αυτούς που είδαμε να εφαρμόζονται στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά μία νομοθετική πρωτοβουλία που ενσωματώνει τις αρχές, τις αξίες, το ήθος και το σχέδιο με το οποίο οφείλουμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα προκειμένου να απαντήσουμε στην κρίση και να βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα, που θα βασίζεται σε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο. Ένα πρότυπο παραγωγικό, δυναμικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό.

Ο νόμος αυτός εκφράζει την πολιτική βούληση της ........

κυβέρνησης να στηρίξει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας στις επενδύσεις. Αφήνει πίσω του την πολιτική των επιδοτήσεων και εστιάζει στην ενίσχυση βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων υψηλής οικονομικής απόδοσης με φοροαπαλλαγές, ευνοϊκά δάνεια και ενισχύσεις κεφαλαίου σε επιλεγμένες παραγωγικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για έναν νόμο ρεαλιστικό και προοδευτικό. Ένα εργαλείο πολιτικής που εκφράζει τις αξίες για κοινωνική συνοχή, διαφάνεια, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, λογοδοσία και ίση μεταχείριση. Εκφράζει την πολιτική βούληση να εντάξουμε στο «επιχειρείν» τη νέα γενιά, να αποσύρουμε την καχυποψία στη σχέση κράτους – επιχειρηματία, να δημιουργήσουμε νέες, σταθερές, ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ο Επενδυτικός /Αναπτυξιακός Νόμος χορηγεί ελκυστικά κίνητρα για επενδύσεις άνω των 100.000 €, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, που υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας από επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ανερχόμενους κλάδους της οικονομίας, π.χ. εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.α. Τα είδη των ενισχύσεων περιλαμβάνουν κεφαλαιακά κίνητρα (επιδότηση επένδυσης ή απασχόλησης), τα οποία χορηγούνται εναλλακτικά είτε με τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις ή με επιδοτήσεις, ή με χρηματοδοτικές μισθώσεις (leasing) επί του κόστους του επενδυτικού σχεδίου είτε με τη μορφή επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, επιπλέον δε και με το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια παρακολούθησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς φορολογικής απαλλαγής του Ν.3299/2004. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μειωμένο ΦΠΑ για τα καταλύματα δίνει νέα πνοή στον τουρισμό που πρέπει να εξελιχθεί στο «βαρύ πυροβολικό» της ανάπτυξης της χώρας.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος πρέπει να υπηρετεί, πλέον, τις ιδιαιτερότητες της τουριστικής δραστηριότητας που είναι ο πλέον εξωστρεφής και ελπιδοφόρος κλάδος της χώρας μας. Βασικός στόχος του νέου νόμου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής υποδομής και η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών. Στην ουσία, στηρίζεται η επιδότηση της ανακαίνισης ξενοδοχείων και προωθείται η ενίσχυση όσων επενδύσεων αφορούν σε αναβάθμιση της τάξης στην οποία ανήκει η μονάδα.

Εν ολίγοις, ο νέος αναπτυξιακός νόμος μπορεί να αποτελέσει, για τον τομέα του τουρισμού, ισχυρό κίνητρο για να εκσυγχρονιστούν τα υπάρχοντα καταλύματα και να δώσει εξαιρετικές δυνατότητες σε καινούργιες μορφές τουρισμού που ως τώρα δεν είχαμε αξιοποιήσει δεόντως, ενώ εντείνει τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που για τον τόπο μας είναι το ζητούμενο, και την ενίσχυση των νέων αγορών.

Σε αυτό το πλαίσιο, «ανοίγει» την πόρτα για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην κατηγορία των 3 αστέρων, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία, που έγινε δεκτή και εντάχθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο, στα κίνητρα εντάσσονται όχι μόνο ο εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής σε αυτήν την κατηγορία ξενοδοχείων και όσων μονάδων χαμηλότερων κατηγοριών, μέσω ανακαίνισης, αναβαθμιστούν σε τουλάχιστον τριών αστέρων, αλλά και η ίδρυση ή επέκταση 3άστερων ξενοδοχείων. Η παροχή κινήτρων, άλλωστε, για τη δημιουργία νέων 3άστερων ξενοδοχείων αποτελούσε αίτημα τουριστικών επιχειρηματιών, με το αιτιολογικό ότι αυτή η κατηγορία ζητείται περισσότερο διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.

Έτσι, πλέον ο νέος αναπτυξιακός νόμος ενθαρρύνει τις επενδύσεις για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής για ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, αλλά και αναβάθμισης των κατηγοριών ενός και δύο αστέρων, ενώ στα κίνητρα εντάσσονται και οι επενδύσεις τουρισμού υγείας.
Καταλήγοντας, πιστεύω ότι επιτυγχάνεται τελικά ο στόχος, μέσω των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών και των άλλων κινήτρων, να προσελκύσουμε στην ελληνική περιφέρεια τις επιχειρήσεις που μετακινούνται στο εξωτερικό εξαιτίας των υψηλών φορολογικών συντελεστών. Με τον τρόπο αυτό οι θέσεις εργασίας αντί να χάνονται από την χώρα θα μετακινούνται στην περιφέρεια περιορίζοντας την ανισομέρεια στην οικονομική ανάπτυξη.

Η στρατηγική για τον τουρισμό που προτείνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού, υποβοηθούν την τεράστια αλλά αναξιοποίητη δυναμική για τουριστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και του νομού Μεσσηνίας, ειδικότερα. Ενισχύουν την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων εναλλακτικού και εξειδικευμένου τουρισμού, όπως ο αθλητικός, ο πολιτιστικός, ο θαλάσσιος, ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, υγείας και ευεξίας κ.α., ενώ ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα.

Έτσι, ο τουριστικός τομέας μπορεί να δώσει σημαντική διέξοδο στην διάθεση ποιοτικών αγροτικών, αλλά και βιολογικών προϊόντων και τα υψηλής ποιότητας αυτά προϊόντα θα ενισχύσουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Μείωση της τιμής των διοδίων σε υπό κατασκευή δρόμους επιδιώκει ο Δ.Ρέππας

Την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σύντομα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των διοδίων και για την εξέλιξη των έργων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους εμπλεκόμενους στα έργα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ.Ρέππας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα, για τις αυξήσεις στα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα, τόνισε, πως πρέπει να μειωθεί η ..........

τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.

«Έχουμε κατασκευαστικές που ελέγχουν τα διόδια, καθυστερούν, προπληρώνονται για τα έργα που θα φτιάξουν, απειλούν να τα αφήσουν στη μέση, εκμεταλλεύονται τις συμβάσεις και ζητάνε και αυξήσεις. Οι τράπεζες που παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών λένε «δεν πληρώνω» και η κυβέρνησή σας, αντί να ζητήσει από τις τράπεζες να πληρώσουν το ζητεί από τους πολίτες και δεν υπάρχει ένας υπουργός που να καταγγείλει τις συμβάσεις» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα διόδια καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που άλλοι προκάλεσαν», απάντησε ο Δ. Ρέππας, καταλογίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, ως προς την εξέλιξη των έργων, διότι, όπως είπε, προβλεπόταν ότι εντός 12 μηνών έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις όταν η εμπειρία δείχνει πως πρέπει να περάσουν 30 μήνες. Ανακοίνωσε πάντως ότι τώρα πια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για την ανάπτυξη των εργοταξίων και πρόσθεσε πως σε ότι αφορά στις προβληματικές συμβάσεις, η κυβέρνηση θα τις διαχειριστεί με ευθύνη.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα δημόσια νομοκομεία 24 έως 31 Ιανουαρίου

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (από 24 έως 31 του μηνός).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ......

ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα δέχονται τα παρακάτω νοσκομεία:

1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"

3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"

4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"

5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ " Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ"

8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ "BΟΣΤΑΝΕΙΟ"

10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ"

3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ"

13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"

21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ"

22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

4Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"

24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ"

25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"

32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ

5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ"

35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"

37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ

6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ

43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ"

48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ

56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ"

7Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΚΕΙΟ"

63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"

65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (διασκευή για παιδιά) στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Η πολιτιστική δημιουργία το αντίδοτο της οικονομικής κρίσης.

Μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.

Πρόκειται για ένα έργο με δομή .........

παραμυθιού αλλά και με σημαντικά νοήματα και διδάγματα, πλημμυρισμένο με εκπληκτική μουσική, λαμπερά σκηνικά και εντυπωσιακά κοστούμια, που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ (Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής)

Παραστάσεις για το κοινό, κάθε Κυριακή, ώρα 12:00 μ.

Διασκευή: Κώστας Κατσουλάκης

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Χορογραφία: Μαρία Λαδά

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέτα Αντιβάση

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Χρήστος Νικηταΐδης, Γιώργος Πασάκος, Μαριέτα Αντιβάση

«Ο Αρχοντοχωριάτης» είναι μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.

…Ο κυρ-Ιορδάνης, ένας πλούσιος νοικοκύρης που τίποτα δεν του λείπει, πάσχει από μεγαλομανία. Θέλει να είναι ανώτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής του καταγωγής και να περάσει στις τάξεις της αριστοκρατίας. Δάσκαλοι της μουσικής, του χορού και της φιλοσοφίας έχουν αναλάβει να τον «μεταμορφώσουν». Το ψώνιο και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα. Ακόμα και τους δικούς του πια, θεωρεί αμόρφωτους και χωριάτες. Ονειρεύεται μεγαλεία και γάμους για την κόρη του Λουσίλ, με αριστοκράτη. Έλα όμως που η Λουσίλ αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη! ...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικόλ, αλλά προπάντων χάρη στο κόλπο του Κοβιέλου - του δαιμόνιου υπηρέτη του - θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα καλό μάθημα.

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνονται και με κάποιον επιπλέον φόρο οι πολίτες και εξανεμίζονται κεκτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστικοί αγώνες χρόνων.
Όλα αυτά ,με το πρόσχημα της υπαρκτής οικονομικής κρίσης.
Πράγματι από νοοτροπίες ετών και λάθος πολιτικούς χειρισμούς , ως Χώρα φθάσαμε σε δυσχερή θέση και για να επιβιώσουμε , απαιτούνται σκληρά και επώδυνα μέτρα από όλους μας.

Βλέπουμε όμως τα μέτρα αυτά να στρέφονται μόνο στους μισθωτούς , στους συνταξιούχους και στους μικρομεσαίους, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική ανάκαμψης και διεξόδου.
Βλέπουμε την ανυπαρξία πολιτικής που θα δώσει την ........

ανάσα ανάπτυξης , που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Η ουσιαστική οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, επιδεινώνει και όλους τους άλλους κλάδους της οικονομίας.
Σαν να μην έφθαναν μόνο οι φόροι,η επιβάρυνση στα εισοδήματα των πολιτών μεγαλώνει από την κακοδιοίκηση και τον τυχοδιωκτισμό, που έφεραν μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία στο κόκκινο.

Ευθύνες για την μη αξιοποίηση της περιουσίας και τις ατυχείς και επικίνδυνες επενδύσεις του κόπου των ασφαλισμένων δεν έχει κανείς ;
Αναφέρομαι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού ,που προκειμένου να συντηρηθεί , προχώρησε σε περικοπές των μερισμάτων στους μερισματούχους, της τάξης του 25%.
Απαράδεκτες πρακτικές που ακόμη και σε χώρες του τρίτου κόσμου δεν θα προωθούντο.
Διαχρονικά ανίκανες διοικήσεις με τις επιλογές τους , εξανέμισαν την πολύ μεγάλη περιουσία του Ταμείου και χωρίς να λάβουν υπόψη τους προταθέντα και υλοποιήσιμα μέτρα για την σωτηρία του Ταμείου που τους έχουν υποβληθεί, προχωρούν σε ανεξήγητες μειώσεις.

Οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να αναζητήσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν, και οι υπαίτιοι σε πρώτη φάση να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη , διότι ακίνητα εκποιήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, αποθεματικά εξανεμίστηκαν στο Χρηματιστήριο και σε αμφιβόλου ανταποδοτικότητας επενδύσεις, μερίσματα σε μη δικαιούχους δόθηκαν και γενικά η πολύ μεγάλη περιουσία του Μ.Τ.Σ. δεν αξιοποιήθηκε προς όφελος των μερισματούχων.
Ας επιληφθεί επιτέλους σ΄αυτόν τον τόπο και σε κάτι η Δικαιοσύνη , διότι
οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημά τους, αλλά εις μάτην!!!

Στη Χώρα αυτή του παραλόγου και της αναξιοπιστίας, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο!
Καλώ τους Κυβερνώντες , αντί να εφαρμόζουν την τακτική του γόρδιου δεσμού στα πάντα, να αναζητήσουν τις εφικτές και υλοποιήσημες λύσεις.
Αυτό άλλωστε τους ανέθεσαν οι πολίτες! Να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και όχι να την κάνουν εφιάλτη!!!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!

Το θέμα Παλιοροβούνι ξαναέρχεται δραματικά στο προσκήνιο...
Όχι ότι έπαψε ποτέ να υπάρχει, αλλά είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Αρχίζει να "μυρίζει" ότι ο τόπος μας θα γίνει τελικά "Άνω Λιόσια"!

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Οιχαλίας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτης Παπανδρέου τόνισε ότι έχει την πληροφορία πως ο απελθών περιφερειάρχης Φ. Χατζημιχάλης έχει υπογράψει για το Παλιοροβούνι, αλλά δεν έχει τα στοιχεία.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περιβαλλοντολόγος - Γεωπόνος, εκ .......

μέρους των Οικολόγων Πράσινων, με σημερινή της επιστολή στο Meropitopik κάνει δραματική έκκληση στη τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή μαζί της για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό διαθέτει το τηλέφωνό της: 6945574582.

ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! Η ΟΙΧΑΛΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.
Όλοι έχουμε την ευθύνη να περιφρουρήσουμε και να διαφυλάξουμε το φυσικό κάλλος του τόπου μας, την υγεία μας, την ποιότητα ζωής μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΤΕ!

Πηγή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!! | ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Η εκπομπή της ΕΤ 3 "επιχείρηση Περιβάλλον" στην Τριφυλία και στην Πυλία

Η εκπομπή της ΕΤ 3 "επιχείρηση Περιβάλλον" βρίσκεται αυτες τις μέρες στην Τριφυλία και στην Πυλία. Σκοπό έχει να καταγραψει τον πλούτο πανίδας και χλωρίδας της περιοχής (caretta-caretta, υδροβιότοπο Γιάλοβας, χαμαιλέοντας) και να κάνει λόγο για την σχέση Περιβάλλοντος και τουριστικής ανάπτυξης.

Στα γυρίσματα της εκπομπής χθές .........

( 20/01), πρώτη μέρα, έδωσαν συνέντευξη στην παραλία Αγιαννάκης Κυπαρισσίας ο υπεύθυνος του συλλόγου "Αρχέλων" για την προστασία της Caretta - Caretta κ.Γιωργος Κουκέλης και η πρόεδρος Ξενοδόχων και ιδιοκτητών Τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας κ Γεωργία Ιω. Χριστοδούλου.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 06/02 στη 1:30

Γ. Ραγκούσης: Η Κάρτα του Πολίτη προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα

Τη διαβεβαίωση ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα διασφαλίζεται πλήρως κατά την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατάθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύθηκε ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής.
Απέρριψε οστόσω κατηγορηματικά τις ........

αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.

«Για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ προτείνοντας να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η κάρτα, διαφορετικά, όπως εκτίμησε «θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».

«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους», απάντησε ο υπουργός. Τόνισε ακόμη ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία, η οποία καταργείται με την κάρτα, που όπως υπογράμμισε «είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».

«Ζούμε στον αστερισμό του Wikileaks και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο ΛΑΟΣ δεν θα δεχθεί την εφαρμογή της και το ίδιο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να κάνουν.

«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, διέψευσε τις αιτιάσεις του κ. Γεωργιάδη τόσο ότι υπάρχει άλλη άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και στο ότι υπάρχει αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο. «Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ότι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη», υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΣΕ: Αναστέλλονται τα δρομολόγια Πύργος - Καλαμάτα

Τα τελευταία δρομολόγια στη διαδρομή Πύργου -Καλαμάτας, θα γίνουν την Κυριακή από τους συρμούς του ΟΣΕ. Από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, αναστέλλονται τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη Δευτέρα 24.01.2011 και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 1350, 1351, 1352, 1353 μεταξύ Πύργου - Καλαμάτας - Πύργου.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ..........

της νέας πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υλοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διακοπή ζημιογόνων δρομολογίων, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού.

Reporter

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. «Δεν συζητάμε για μειώσεις τιμών στα διόδια»

Ως έχει το αντίτιμο των διοδίων για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Η κοινοπραξία «Γέφυρα Α.Ε.» διαψεύδει τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υποδομών, με στόχο τη μείωση των τιμών στα διόδια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της .......

εταιρείας, που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, «καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η οποία να συνδέει τη μείωση των τιμών διέλευσης με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του έργου».

«Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, η παραχωρησιούχος εταιρεία εφαρμόζει εμπορική πολιτική που περιλαμβάνει βασικά και εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πελατών της. Είναι αυτή που επιτρέπει τη δραστική μείωση του κόστους διέλευσης, σε ποσοστό που μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και το 50% μεταξύ βασικού και εναλλακτικού προϊόντος. Πρόθεση της εταιρείας είναι η συνέχιση της συγκεκριμένης πολιτικής, που διασφαλίζει μέχρι σήμερα για τη Γέφυρα τη σταθερή προτίμηση του κοινού, χωρίς να αποκλείει τη διεύρυνσή της με νέα καινοτόμα προϊόντα στο μέλλον. Κάτι τέτοιο θα γίνει εξάλλου αντιληπτό με την ανακοίνωση των τιμών διέλευσης που θα ισχύσουν για το 2011, ανταποκρινόμενες τόσο στις συμβατικές της δεσμεύσεις, όσο και στην κοινωνική της αντίληψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν πως το υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες επαναδιαπραγματεύσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης και τις τράπεζες που τις χρηματοδοτούν, με πρώτο στόχο τη μείωση των διοδίων.

Όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης η επαναδιαπραγμάτευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από τα σενάρια που συζητούνται στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η μείωση των διοδίων, κατά την περίοδο κατασκευής των έργων, πιθανή μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου αλλά και μετάθεση «προβληματικών» τμημάτων για αργότερα.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε συνθήκες μυστικότητας, με το Δημόσιο να χρησιμοποιεί ως σύμβουλό του, μεγάλο διεθνή οίκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών στην προσπάθεια μείωσης των τιμών των διοδίων, προτίθεται να επισπεύσει την καθιέρωση ηλεκτρονικών διοδίων, αλλά και να προχωρήσει στην καθιέρωση εκπτωτικών προγραμμάτων με χαμηλότερες τιμές, την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των έργων κατά 3 με 4 χρόνια - παράταση δηλαδή της παραχώρησης-, και τον περιορισμό των προβλεπόμενων εσόδων για το κράτος κατά την περίοδο της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων από τους παραχωρησιούχους.

Newsbeast

Παράταση για τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ύστερα απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου. Στην απόφαση αναφέρεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Τα δάνεια του Οργανισμού είχαν ........

παγώσει, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του 2010, αλλά τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Και επίσημα τα βαριά πρόστιμα για τις «πειραγμένες» αντλίες

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τις αυστηρότερες κυρώσεις που επιβάλλονται στους πρατηριούχους που «πειράζουν» τις αντλίες.

Με την τροπολογία, πέραν της κατάσχεσης της αντλίας, προβλέπεται η επιβολή προστίμου από 50.000 έως 500.000 ευρώ για κάθε «πειραγμένη» αντλία, διοικητικές και χρηματικές κυρώσεις για όσους μετείχαν στην εξαπάτηση και οριστική αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Το σύνολο των κομμάτων εκφράστηκε θετικά ........

υπέρ της ρύθμισης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε «παρών», με την εισηγήτριά του Ευαγγελία Πασχαλίδου- Αμανατίδου, να θεωρεί «πιο σημαντικό ζήτημα» την επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και τους πρόσθετους φόρους στα καύσιμα.

Μέτρα από τον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων παραγωγής και διακίνησης φαρμάκων είχαν σήμερα τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με αντικείμενό της την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα.

Σε πρώτη φάση ο ΕΟΦ θα προχωρήσει στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις, για όσο διάστημα απαιτείται.

Στο ίδιο πλαίσιο θα σταλεί σε όλα τα .........

φαρμακεία της χώρας ειδικό έντυπο ελλείψεων στο οποίο θα καταγράφονται όσα φάρμακα εμφανίζονται σε έλλειψη για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Στις περιπτώσεις που οι εταιρίες και οι φαρμακαποθήκες δεν εξασφαλίζουν την επάρκεια της αγοράς, τόσο στα φάρμακα της απαγόρευσης όσο και στα υπόλοιπα, θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο ΕΟΦ θα ενημερώσει για τις ελλείψεις την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εάν χρειαστεί θα παραπέμψει τις υπόλογες εταιρίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Zougla.gr

Στα μαχαίρια για τη βουλευτική αποζημίωση

«Υπάρχουν και πιο φτηνά επαγγέλματα! Οι σπόνσορες άλλωστε μας περιμένουν...» είπε γεμάτος ειρωνεία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης, στην προσπάθειά του να απαντήσει σε μια δήλωση που είχε κάνει σήμερα σε εφημερίδα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, που αφορούσε στη βουλευτική αποζημίωση.

« “Να μειώσουμε κι άλλο τις βουλευτικές αποζημιώσεις” μας λέει σήμερα η καλή συνάδελφος. Εγώ προτείνω να μην πληρωνόμαστε καν!» απάντησε στην «γενναιοδωρία» της Χαράς Κεφαλίδου ο Αθανάσιος Δαβάκης.

Ο βουλευτής έδειχνε ενοχλημένος και ..........

κάθετα αντίθετος με την άποψη της κ. Κεφαλίδου, η οποία διείδε περιθώρια συμπίεσης στον βουλευτικό μισθό.

Κι αντί η βουλευτής Δράμας να συμπιέσει το μισθό, ανέβασε την πίεση του Πελοποννήσιου βουλευτή…

Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Σπόνσορες έχουν τα βουλευτά της ΝΔ; Γι αυτό έγιναν τόσα σκάνδαλα και χρύσωσαν τόσους επιχειρηματίες όταν ήταν κυβέρνηση;
Ήταν σπόνσορες όλοι αυτοί;

Συγκέντρωση για τα διόδια στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Μεθαύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου, και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φορέων και πολιτών από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων και νομικών.

Στη συνάντηση αυτή θα ολοκληρωθεί η ..........

συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και πολιτών Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια και να καθοριστεί η συνέχιση του αγώνα και των κινητοποιήσεων.

«Δεν πληρώνω» και στην Αττική Οδό.

Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα μέλη της κίνησης θα σηκώσουν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των οδηγών.
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα επικεντρωθεί κυρίως στη μεγαλύτερη «πύλη» της Αττικής Οδού, σε αυτήν που υπάρχει στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Οι κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των .......

διοδίων στην Αττική Οδό θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες βάσει προγράμματος που καταρτίζουν οι επιτροπές του Λεκανοπεδίου. Επισημαίνεται ότι το κίνημα «Δεν πληρώνω» υποστηρίζει πως οι ιδιώτες επενδυτές της Αττικής Οδού έχουν ήδη εξασφαλίσει το κέρδος που προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης, και επομένως το έργο θα πρέπει να επιστρέψει προς διαχείριση στο ελληνικό δημόσιο.

Εικαστική δημιουργία - Δράση - Εθελοντισμός, με αφορμή τα απορρίμματα από το κέντρο περιβαλλονικής εκπαίδευσης Καλαμάτας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ωρών, με θέμα: «Εικαστική δημιουργία- Δράση- Εθελοντισμός, με αφορμή τα απορρίμματα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 στις 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2).
Το σεμινάριο οργανώνεται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α΄/θμιας Εκπ/σης και Β΄/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας και μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Περιλαμβάνει εισηγήσεις και στο μεγαλύτερο .......

μέρος του εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας. Για την υλοποίηση του σεμιναρίου συνεργαστήκαμε με: την τοπική καλλιτεχνική ομάδα (kalamatafreespace art cooperativa), το Δήμο Καλαμάτας, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ( Κ.Ε.Α.Ν.).
Στους συμμετέχοντες το σεμινάριο έχει στόχο, με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων, να προσφέρει ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εικαστική δημιουργία, με ειδικότερη αναφορά στην επανάχρηση υλικών και την κομποστοποίηση.
Αναλυτικότερα στο σεμινάριο συμπεριλαμβάνονται:
α) Ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας σχετικά με την τοποθέτηση νέου κάδου ανακύκλωσης εντός του προαυλίου χώρου των σχολικών μονάδων της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να διευκολύνεται περισσότερο και με μεγαλύτερη ασφάλεια η συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση.
β) Παρουσίαση επιτραπέζιου εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού παιχνιδιού: planetbook, από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ( Κ.Ε.Α.Ν.). Είναι ένα παιχνίδι, που αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη και της κοινωνίας μας και υποδεικνύει ρεαλιστικούς τρόπους επίλυσής τους. Δημιουργήθηκε δε, με τη συμμετοχή των οικολογικών οργανώσεων: WWF, GREENPEACE, KEAN, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.
γ) Παρουσίαση του project RETHINK ( με οπτικοακουστικό υλικό), από την καλλιτεχνική ομάδα (kalamatafreespace art cooperativa).
δ) Εκπαιδευτικό εργαστήριο πάνω σε Κατασκευές εικαστικές και χρηστικές (art and design) με “άχρηστα” υλικά, από την καλλιτεχνική ομάδα (kalamatafreespace art cooperativa). Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν μαζί με τους συμμετέχοντες μολυβοθήκες και ατομικά είδη γραφείου, από πεταμένα βιβλία ή άλλα άχρηστα έγγραφα, τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μαζί τους, μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, καθώς και έναν αυτοσχέδιο συλλογικό κομποστοποιητή.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δωρεάν το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι: planetbook, από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ( Κ.Ε.Α.Ν.) για να το αξιοποιήσουν με την περιβαλλοντική τους ομάδα ή με την τάξη τους και να δηλώσουν συμμετοχή για την υλοποίηση αντίστοιχων εργαστηρίων με την ομάδα (kalamatafreespace art cooperativa) στο χώρο του σχολείου τους στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Τα έξοδα του σεμιναρίου θα καλυφθούν από τα επιλέξιμα κονδύλια του ΤΔΥ της πράξης : ”Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από Εθνικούς Πόρους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 27210- 86147 κ. Ελένη Στραβάκου.
Επιμορφωτές του σεμιναρίου θα είναι οι:
Γιαννοπούλου Κοκκωνία, Χημικός Μηχανικός, Υπεύθυνη προγραμμάτων ανακύκλωσης Δήμου Καλαμάτας
Φοίφα Μυρτώ, εικαστικός, εκπαιδευτικός, ομάδα RETHINK
Στάης Μάκης, εκπαιδευτικός, εικαστικός, ομάδα RETHINK
Καρυδομάτης Στάθης, βιβλιοδέτης, ομάδα RETHINK
Μηλιώνης Σταύρος, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. : Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν. )
Πλακονούρη Διονυσία, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Καλαμάτας
Στραβάκου Ελένη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνης Κ.Π.Ε. Καλαμάτας
Βάγια Δήμητρα, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας
Μακρή Αθηνά, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας
Πανταζόπουλος Γεώργιος, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

Πρόγραμμα

Τετάρτη 26/01/11 (απόγευμα)
17.00-17.15 Προσέλευση – Εγγραφές - Φάκελοι
17.15-17.30 Στοχοθεσία σεμιναρίου. Εισήγηση: « Συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα τα απορρίμματα, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης», Πλακονούρη Διονυσία, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Καλαμάτας
17.30-17.45 Εισήγηση: « Ενεργά Ρεύματα ανακύκλωσης στο Δήμο Καλαμάτας και δράση των σχολικών μονάδων», Γιαννοπούλου Κοκκωνία, Χημικός Μηχανικός, Υπεύθυνη προγραμμάτων ανακύκλωσης Δήμου Καλαμάτας.
17.45 – 18.10 Παρουσίαση εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού: «planetbook», Μηλιώνης Σταύρος, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.: Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν.).
18.10-18.30 Οπτικοακουστική παρουσίαση του project RETHINK, Φοίφα Μυρτώ, εικαστικός, εκπαιδευτικός, ομάδα RETHINK, Στάης Μάκης, εκπαιδευτικός, εικαστικός, ομάδα RETHINK, Καρυδομάτης Στάθης, βιβλιοδέτης, ομάδα RETHINK.

Δημιουργία τριών ομάδων εργασίας

18.20- 19.40 Α΄ ΟΜΑΔΑ
Πραγματοποίηση εργαστηρίων δημιουργίας ατομικών χρηστικών αντικειμένων (είδη γραφείου) από ανακυκλώσιμα υλικά. Συντονιστές: Φοίφα Μυρτώ, εικαστικός, εκπαιδευτικός, ομάδα RETHINK, Πανταζόπουλος Γεώργιος, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Β΄ ΟΜΑΔΑ
Πραγματοποίηση εργαστηρίων δημιουργίας ατομικών χρηστικών αντικειμένων (είδη γραφείου) από ανακυκλώσιμα υλικά. Συντονιστές: Στάης Μάκης, εκπαιδευτικός, εικαστικός, ομάδα RETHINK, Στραβάκου Ελένη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνης Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Γ΄ ΟΜΑΔΑ
Πραγματοποίηση εργαστηρίων δημιουργίας ατομικών χρηστικών αντικειμένων (είδη γραφείου) από ανακυκλώσιμα υλικά. Συντονιστές: Καρυδομάτης Στάθης, βιβλιοδέτης, ομάδα RETHINK, Βάγια Δήμητρα, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

19.40- 19.50 Διάλειμμα – Καφές
19.50 – 21.00 Κατασκευή αυτοσχέδιου κομποστοποιητή. Συντονιστές; Φοίφα Μυρτώ, Στάης Μάκης, Καρυδομάτης Στάθης, Μακρή Αθηνά, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

21.00 Λήξη – Βεβαιώσεις

Κλειστός σήμερα ο δρόμος «Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα»

Προσωρινός αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα» επιβάλλεται σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι, στο ύψος της Τρίπολης, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η ανατίναξη στο παλαιό λατομείο «ΧΟΝΤΟΥ», πλησίον του αυτοκινητόδρομου στο 167 χιλιόμετρο.

Ο αποκλεισμός στην κατεύθυνση προς ..........

Αθήνα θα γίνει πριν την είσοδο της σήραγγας Καλογερικού, ενώ ο αποκλεισμός στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα στον κόμβο Τρίπολης Νότια.

Τρίτος νεκρός από τον Η1Ν1

Ένας 48χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου είναι το τρίτο θύμα της γρίπης Η1Ν1 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν τις τελευταίες ......

δέκα ημέρες υποφέροντας από λοίμωξη του αναπνευστικού.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!!!!


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






UFO στην Ηλεία. [ Video ]

Συνέβη στον Πύργο Ηλείας στις αρχές Ιανουαρίου. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το άγνωστο αντικείμενο δήλωσε: «Ξαφνικά όλα τα φώτα και οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι άρχισαν να τρεμοπαίζουν, μέχρι που έπεσε το ρεύμα.

Αμέσως βγήκα έξω και είδα ένα φωτεινό αντικείμενο να κινείται στον ουρανό, πολύ κοντά μου. Τότε πήρα το τηλέφωνό μου και άρχισα να το καταγράφω.

Ήταν στρογγυλό, λαμπρό, λευκό και ........

αθόρυβο. Η κίνησή του ήταν τόσο γρήγορη που στην αρχή δεν ήξερα τι κατέγραφα. Μένω κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και έχω καταγράψει αρκετές φορές τέτοια αντικείμενα»

The Best

Δείτε το Video




Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ 70-84

Είκοσι ματς αήττητος μετρούσε εντός έδρας ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα όμως η σκληροτράχηλη Φενερμπαχτσέ τον υποχρέωσε σε μια οδυνηρή ήττα με 84-70, με τον Γιασικεβίτσιους να φεύγει πάλι νικητής από το ΣΕΦ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι βρίσκοντας χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας ελεύθερα σουτ. Με κινητήριους μοχλούς και μοναδικούς σκόρερ τους δυο Κροάτες, Ούκιτς και Τόμας, ο συμπατριώτης τους κόουτς, Νέβεν Σπάχια πλήγωσε τον Ολυμπιακό (5-12, 5ʼ) χαλώντας τα αμυντικά σχέδια των Πειραιωτών.

Τα ελεύθερα σουτ που έβγαζε η Φενέρ ............

προβλημάτισαν τον Ίβκοβιτς, ο οποίος κράτησε πέρασε γρήγορα στο παρκέ σχήμα με τρεις γκαρντ για να πιέσει καλύτερα στην άμυνα. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός κατάφερε χάρη στις διεισδύσεις του Έρτσεγκ να φθείρει τον Λαβρίνοβιτς χρεώνοντας τον με δυο γρήγορα φάουλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία στο σκορ (16-14, 8ʼ) όταν ο Τεόντοσιτς πήρε πάνω του αρκετές επιθέσεις και οι γκαρντ των φιλοξενουμένων περιορίστηκαν επιθετικά. Έτσι, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έλεγχε για τα καλά το παιχνίδι όταν προηγήθηκε στο 13ʼ με 24-19.

Ο Ονάν έκανε αρκετή ζημιά με τις διεισδύσεις του στη ρακέτα του Ολυμπιακού και ο Λαβρίνοβιτς επέστρεψε στο παρκέ και με ένα τρίποντο και φάουλ έδωσε τον ενθουσιασμό που χρειαζόταν η Φενέρ για να τρέξει σερί 12-2 αποσυντονίζοντας πλήρως τους «ερυθρόλευκους».

Με το σκορ στο 26-33 στο 17ʼ και τους Πειραιώτες να μην σκοράρουν εντός παιδιάς για τέσσερα λεπτά ο Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε στην πεντάδα ταυτόχρονα τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπαλουκά και επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι ανέτρεψε το παιχνίδι κλείνοντας ιδανικά το ημίχρονο (33-33) με 7-0 σερί. Η παρουσία του Γιασικεβίτσιους μάλιστα στην πεντάδα των Τούρκων ώθησε ακόμα περισσότερο τον κόσμο να φωνάξει για την ανατροπή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τόμας συνέχισε να σκοράρει δίνοντας στην Φενέρ το προβάδισμα (36-39, 22ʼ), αλλά ένα φάουλ του Πεκέρ που συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον Τούρκο σέντερ για διαμαρτυρία ξεσήκωσε τον κόσμο και πάλι για να ισορροπήσει το ματς πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός (43-43, 25ʼ).

Το ματς έπειτα απέκτησε άγρια ομορφιά με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια έξι φορές μέχρι το 29ʼ (53-51). Η Φενέρ σκόραρε με βολές περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να σκοράρει με τους περιφερειακούς του.

Ο αγώνας ξέφυγε από το λεπτό σχοινί της ισορροπίας όταν οι Χαλπερίν και Σπανούλης ευστόχησαν σε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το 56-51 του 29ʼ. Η εμπειρία των Τούρκων ωστόσο, δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν προβάδισμα σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Οι Ούκιτς και Ονάν στην περιφέρεια έλεγξαν αρκετά καλά το παιχνίδι και έχοντας ως στόχο τον Μέι στην επίθεση, η Φενερμπαχτσέ συνέχισε να διατηρεί τον χαρακτήρα του ντέρμπι στο παιχνίδι (63-64, 34ʼ). Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να σκοράρει μόνο από τα χέρια του Μαυροκεφαλίδη και μοιραία ήταν πιο εύκολος ο περιορισμός του στην άμυνα.

Χαριστική βολή από τον Σάρας

Η Φενέρ προηγήθηκε με 65-69 στο 36ʼ με τρίποντο του Ονάν και έδειχνε πως ελέγχει το παιχνίδι, αφού οι Πειραιώτες συνέχισαν να αγωνίζονται αρκετά νωθρά στην επίθεση αδυνατώντας να βρουν αξιόπιστο πλάνο δράσης. Ο Γιασικεβίτσιους πλήγωσε πολύ σοβαρά τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο 37ʼ (65-73) και η θανάσιμη μαχαιριά ήρθε με το καλάθι του Πρέλντζιτς για το 65-75 ένα λεπτό αργότερα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 70-84 και πλέον πρέπει να κάνει σημαντικό ντεμαράζ για να προλάβει την Φενερμπαχτσέ στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ενώ πλέον με την εντός έδρας ήττα διακυβεύεται και η πρόκριση.

gazzetta.gr