Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνιμο χαρακτήρα αποκτά το... ειδικό χαράτσι ακινήτων

Την ουσιαστική μονιμοποίηση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα το οποίο θα εισπραχθεί για φέτος και το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ Ανοιχτό, προανήγγειλε η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.

Ειδικότερα. μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας ......

ο υπουργός εξήγησε ότι το μέτρο θα ισχύσει για το 2011, το 2012 και στην συνέχεια να ενταχθεί στο ενιαίο φορολογικό σύστημα όπου και θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια. Το γεγονός ότι στην τροπολογία δεν υπάρχει σαφής χρονικός περιορισμός για τη διάρκεια του τέλους συνεπάγεται ότι η διάρκειά του θα είναι μόνιμη.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι από το νέο «χαράτσι». Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι απαλλάσσονται «οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ και τα 4.000 ευρώ για κάθε τέκνο, η περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και η τιμή ζώνης δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ».

Επιπροσθέτως, οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ καθώς και οι ανάπηροι απαλλάσσονται μόνο από τους περιορισμούς της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό το ειδικό τέλος για αυτές τις κατηγορίες παραμένει στα 0,5 ευρώ /τ.μ. ανεξάρτητα όμως από την αξία και την παλαιότητα του ακινήτου.

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το χαράτσι

Η απουσία τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανέβαλλε για την ερχόμενη Τρίτη την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, μεταθέτοντας με αυτό τον τρόπο και μια ακόμα δοκιμασία των αντοχών της συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Οι τέσσερις βουλευτές που απουσιάζουν είναι η κυρία Μάγια Τσόκλη και οι κύριοι Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής και Θωμάς Ρομπόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.