Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι προκηρύχτηκε η δράση «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης €30 εκατ.

Η δράση είναι στα πλαίσια του ........

επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Γενικοί στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα, και υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
• υπό ίδρυση πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις,
• νεοσύστατες (με έναρξη εργασιών μέσα στο 2011) πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις,
• υφιστάμενες (με έως 5 κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις) πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ΟΕ, ατομικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους επιλέξιμους ΚΑΔ και δεν ανήκουν στον περιορισμό του κανόνα De Minimis.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί δαπάνες που αφορούν: κτιριακά, μηχανολογικά και εργαστηριακό εξοπλισμό, δαπάνες πληροφορικής, κατοχύρωση πατεντών, πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών και διαδικασιών, δαπάνες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, δαπάνες προβολής και επικοινωνίας, κ.λπ.

Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού από 30.000 έως 300.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια που αφορούν τον τομέα της μεταποίησης και από 20.000 έως 300.000 για τους λοιπούς τομείς.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% για όλη την επικράτεια.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 15/07/2011 έως 30/09/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τηλ.: 27210 62200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.