Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλει το πολυκατάστημα Praktiker στην Θουρία Μεσσηνίας.

Καταγγελία κατά του πολυκαταστήματος Praktiker στην Θουρία Μεσσηνίας προχώρησε σήμερα το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας σχετικά με τις μονομερής μετατροπές συμβάσεων πλήρους και μερικής απασχόλησης με μείωση ωρών απασχόλησης.

Σύμφωνα με το Εργατικό .........

κέντρο Καλαμάτας η μετατροπή των συμβάσεων γίνεται μονομερώς χωρίς διαβούλευση και υπό την απειλή της απόλυσης βάση του άρθρου 4 του Προεδρικού Διατάγματος 240/2006.
Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία PRAKTIKER για την άδικη, προκλητική και παράνομη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας αρκετών εργαζομένων της από 8 ώρες σε 6 ώρες και των ημιαπασχολούμενων από 6 ώρες σε 4 ώρες.
Η εταιρεία μονομερώς και χωρίς καμία διαβούλευση σύμφωνα με το Π.Δ 240/06 άρθρο 4 προβαίνει καταχρηστικά σε νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να τις υπογράψουν γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της απόλυσης.
Η απόφαση αυτή ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας και αναλγησίας γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του κλάδου ,με χαμηλή μισθολογική δαπάνη.

Η αλλαγή των συμβάσεων αποφασίζονται για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους στο οποίο όμως αθροίζονται οι πλουσιότατες και προκλητικότατες αμοιβές Βonous κλπ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας για τα οποία δεν γίνεται καμία περικοπή.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του σωματείου των εργαζομένων και θα στηρίζουμε έμπρακτα τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Ο πρόεδρος
Τσωνης Σωτήρης

ο Γεν Γραμματέας
Στέφανος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.