Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κεφαλικός φόρος 1% - 5% για όλα τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ

Την κλίμακα της έκτακτης εισφοράς που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η κλίμακα που θα ισχύει επί του συνόλου των αποδοχών τους, από το πρώτο ευρώ, ορίζεται ως εξής:

Ετήσιο εισόδημα 0-12.000 ευρώ: 0 ευρώ

Εισόδημα 12.000-20.000 ευρώ: 1%

Εισόδημα 20.000-50.000 ευρώ: 2%

Εισόδημα 50.000-100.000: 3%

Εισόδημα 100.000 και άνω 4%

Ειδικά για βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς και μετακλητούς, θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 5%, ασχέτως του ύψους του εισοδήματός τους. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, "όταν επιβάλουμε περικοπές και μέτρα στο λαό, πρέπει οι ίδιοι πρώτοι να υποστούμε τη μεγαλύτερη περικοπή".

Αλλα μέτρα είναι:
- Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους φορολογούμενους
- Εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ειδικά για τις επιχειρήσεις
- Μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, - Επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης από 1 έως 5% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος,
- Ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος κατά μέσο όρο 300 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας
- Επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του εισοδήματος από 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση τους νέους έως 30 ετών - εξετάζεται να εξαιρεθούν και τα μπλοκάκια των 700 ευρώ- τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και τα άτομα με αναπηρία

Πρόκειται για μέτρα με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθεί η διαφορά των 5,5 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας. Στα μέτρα αυτά βρέθηκε ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο πλευρών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού.

Σε ό,τι αφόρα την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πωλείται από τον Οκτώβριο η αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής 6 λεπτά το λίτρο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Αυτός ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας οριστικοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος γίνονται επιλογές ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Βασικός στόχος, είπε ο κ.Βενιζέλος, είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού μας προβλήματος και συγκεκριμένα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας τους χρέους μας.

Είναι κρίσιμο, τόνισε ο κ. Ε. Βενιζέλος μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουμε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο γιατί το Μεσοπρόθεσμο είναι η προϋπόθεση για την 5η δόση.

Πρώτο θέμα

4 σχόλια:

  1. dhmokrath ths dekaras eisai kai syntagmatologos.
    blaka thessalonike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BAΡΑΤΕ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ...
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΙΟΛΙΑ-ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΤΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΤΕ ΟΛΑ.
    ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΡΕ ΛΙΓΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ Ο ΥΠ.ΟΙΚ.
    ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΌ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως θα πιάσεις Αγαπητέ υπουργέ μεγάλο δικηγόρους οι οποίοι δουλεύουν σαν νομικοί σύμβουλοι σε ξένες εταιρείες με μισθό 5000 + 6000 μηνιαίος και μάλιστα σε ντολαρς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.