Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Η Google θα προσθέσει λειτουργίες τηλεδιάσκεψης και φωνητικής συνομιλίας στον Chrome browser!

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε για την πρόθεση της Google να δημιουργήσει το δικό της iMessenger για συσκευές Android (και όχι μόνο) μέσω του Google Talk, και τώρα έρχεται η ιστοσελίδα CNET να προσθέσει ότι η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει λειτουργίες φωνητικής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης σε μελλοντικές εκδόσεις του Google Chrome browser, μέσω του open source πρωτόκολλου WebRTC!

Με την κίνηση αυτή, η Google έρχεται .......

να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες της Skype (κατά συνέπεια τη Microsoft) απευθείας από τον web browser, ενώ υπόσχεται ότι θα συνεργαστεί και με τους άλλους κατασκευαστές browser για να δημιουργήσουν εφαρμογές web που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του WebRTC!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια έκδοση Google Chrome θα γίνει η ενσωμάτωση του WebRTC, αλλά με το ρυθμό που εξελίσσεται μάλλον θα το δούμε σύντομα.

Δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά ένα τέτοιο μοντέλο επικοινωνίας μέσω του web browser, κυρίως σε ό,τι αφορά τις video κλήσεις, ωστόσο εάν γίνει με επιτυχία, η Microsoft θα αρχίσει να “κλαίει” τα $8.5 δισεκατομμύρια…..

techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.