Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την στάση του Α.Σαμαρά

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον πρόεδρο της ΝΔ. Η αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στη Κομισιόν.

Οι πιέσεις αναμένεται να είναι ασφυκτικές για τον πρόεδρο της ΝΔ. «Βρες κοινό τόπο για συναίνεση και ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο».
Είναι το τελεσίγραφο που θα στείλουν .........

τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης τους.

Οι πιο «σκληροί» του ΕΛΚ, που προέρχονται από τη Γερμανία και την Αυστρία, έκαναν λόγο ακόμη και για διαγραφή της ΝΔ από τους κόλπους του ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Όπως υπογράμμισε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Real.gr πολλές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις πολιτικών αρχηγών και συνήθως «έμπαιναν σε απομόνωση αλλά αυτό είναι ένα ακραίο σενάριο».

Ο εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για τον Άντωνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε και από τον πρόσφατο επεισόδιο με την εκπρόσωπο του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πια Αντερκίλτερ Χάνσεν, η οποία ξέσπασε μετά από «βροχή» ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν πιέζει τον Αντώνη Σαμαρά. «Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως σκληρή. Τι θέλετε να σας την ξαναμοιράσω;» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χάνσεν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που φθάνει αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες φέρεται αποφασισμένος να μην ενδώσει στις ευρω-πιέσεις και να υποστηρίξει για μία ακόμη φορά το πρόγραμμα που εξήγγειλε στο Ζάππειο 2 για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.