Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: Μη καταβολή επιδοτήσεων για καθυστέρηση μίας εβδομάδας στην Πύλο

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής αναπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ατέθεσε χθές η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερώτηση της κάνει λόγο για τους 39 αγρότες της Πύλου που πρόκειται να χάσουν τις επιδοτήσεις για το 2010 με αιτιολογικό ότι υπέβαλαν αίτηση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους μια εβδομάδα μετά.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει:

Σύμφωνα με πληροφορίες, 39 ελαιοπαραγωγοί της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πύλου πρόκειται να χάσουν τις επιδοτήσεις για το 2010 με το αιτιολογικό ότι υπέβαλλαν την αίτηση ενεργοποίησης δικαιωμάτων, με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Η απόφαση αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων γιατί την ώρα που εισπράττουν επιδοτήσεις αγρότες, οι οποίοι δεν τις έχουν πραγματική ανάγκη αλλά λαμβάνουν τις επιδοτήσεις ως συμπληρωματικό εισόδημα, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες χάνουν το εισόδημα τους για μία γραφειοκρατική διαδικασία.

Αν συνεκτιμηθεί σε όλα αυτά, η συνεχής αύξηση του κόστους των αγρο-εφοδίων και της μεταφοράς και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, η απώλεια της επιδότησης έχει σαν αποτέλεσμα μία πρόσθετη πίεση προς τα κάτω του εισοδήματος των αγροτών. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να επιδείξει την απαιτούμενη επιείκεια και ευαισθησία και να εξετάσει τη δυνατότητα καταβολής των επιδοτήσεων στους παραπάνω κατ’ επάγγελμα αγρότες, καθώς η οικονομική τους επιβίωση εξαρτάται άμεσα από αυτές;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.