Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΔΕΗ: Η διοίκηση δεν έχει θέσει θέμα αύξηση των τιμολογίων της

Αρνείται κάθε αύξηση των τιμολογίων της η ΔΕΗ απαντώντας χθες με Δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία με αφορμή δημοσίευμα σε Μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα.
Η ανακοίνωσης της αναφέρει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει θέσει θέμα αύξηση των τιμολογίων της

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει τα εξής: .........


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας (1.3.10) σχετικά με αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει θέσει θέμα οιασδήποτε αύξησης των τιμολογίων της, στο πλαίσιο και της κυβερνητικής απόφασης για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά το 2010.

Η ΔΕΗ, στη βάση της Υπουργικής Απόφασης Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/23860 της 30.11.2007, υπέβαλε στη ΡΑΕ στις 3.11.2009 - όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει - πρόταση "Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου" (ΤΡΕ) και σχέδιο σταδιακής εφαρμογής αυτών σε τριετή περίοδο.

* Τα Τιμολόγια Ρυθμιστικού Ελέγχου, όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση, αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης.
* Στην περίπτωση των τιμολογίων ορισμένων ευαίσθητων κατηγοριών (π.χ. οικιακοί καταναλωτές με χαμηλή κατανάλωση), η πρόταση της ΔΕΗ μεριμνά, ώστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια αυτών των κατηγοριών. Αυτό θα γίνει με τη θεσμοθέτηση μηχανισμού, βάσει του οποίου:
Όλοι οι προμηθευτές θα συμβάλλουν, ανάλογα με το πελατολόγιό τους, στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, κάτι που μέχρι σήμερα, κάνει μόνον η ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.