Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ένταξη των ΤΑΞΙ στο ΕΣΠΑ ζητά το επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ζητά με επιστολή του το επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Την ένταξη και των ΤΑΞΙ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την απόσυρση τους και την αγορά υβριδικών ζητά με επιστολή του απο τους συναρμόδιους Υπουργούς Γιώργο Παπακωσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρη Ρέππα και Τίνα Μπιρμπίλη, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στην επιστολή του το Επιμελητήριο ζητά να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και τα ΤΑΞΙ όπως εχουν ενταχθεί πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων για απόσυρση των ήδη υπαρχόντων ταξί και την αντικαστάση τους απο υβριδικά.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:


Όπως είναι γνωστό, έχουν μέχρι σήμερα εξαγγελθεί ή και τεθεί σε εφαρμογή δράσεις κρατικών ενισχύσεων του ΕΣΠΑ για πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και το μέτρο της ενισχυόμενης απόσυρσης παλαιών Ι.Χ αυτοκινήτων, ενώ καμιά ενίσχυση δεν έχει προβλεφθεί για τα ΤΑΞΙ, που –ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία- αποτελούν αναμφίβολα μικρές επιχειρήσεις και είναι μέλη των τοπικών Επιμελητηρίων.

Με την παρούσα, υποβάλλουμε την πρόταση και την παράκληση να προβλεφθεί ενισχυόμενη μέσω του ΕΣΠΑ δράση και να προκηρυχθεί σχετικό πρόγραμμα, που να επιχορηγεί με 65% την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και την αντικατάστασή τους με αγορά υβριδικών. Είναι προφανές, ότι το όφελος ενός τέτοιου προγράμματος δεν περιορίζεται στους δικαιούχους, αλλά συνίσταται πρωτίστως στη μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος των περιοχών, όπου κινούνται τα ΤΑΞΙ.
Η ανακούφιση των επαρχιακών πόλεων - πρωτευουσών νομών, που εμφανίζουν πλέον αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους, μποτιλιαρίσματα και επομένως και ρύπανση κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, όπως και οι λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να μπορούν να καταστούν δικαιούχοι προγραμμάτων των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (όπως π.χ. ταμειακής μηχανής, cb, πλοηγού κ.λπ.), αλλά και να τυγχάνουν των ευεργετημάτων της δανειοδότησης και των ευνοϊκών ρυθμίσεων δανείων, όπου συντρέχουν, όπως συμβαίνει και με τα άλλα ελεύθερα επαγγέλματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.