Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Απέτρεψαν μέσω Διαδικτύου αυτοκτονία Καλαματιανού

Χρήστης του Ιντερνετ από την Καλαμάτα είχε δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει και σώθηκε μετά από επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, τους τελευταίους 3 μήνες οι αστυνομικοί εντόπισαν στον κυβερνοχώρο 16 άτομα από την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 9 ήταν ανήλικοι, που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.
Οι περιοχές όπου εντοπίστηκαν ήταν στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Διαδίκτυο κείμενα ή συνομιλίες χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, .........

ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από online παιχνίδια στο Ιντερνετ γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες.

Οι αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τους επίδοξους αυτόχειρες, ενημέρωσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ της εκκλησίας "Αλληλεγγύη" για τους ενήλικες και ψυχολόγους του "Χαμόγελου του Παιδιού" για τους ανήλικους, με τη συνεργασία των οποίων ενημέρωσαν τις οικογένειες προκειμένου να παράσχουν στήριξη στα παιδιά τους.
Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: Ελευθερία

2 σχόλια:

  1. εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από online παιχνίδια στο Ιντερνετ γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες.

    Τους απέκλεισαν από online παιχνίδια και ήθελαν να αυτοκτονήσουν....
    ΣΙΓΑ το πράγμα. Μα είναι δυνατόν σήμερα κάποιος να θέλει να αυτοκτονήσει επειδή τον απέκλεισαν απο ένα on line κωλοπαίχνιδο???
    Ήμαρτον δηλαδή τι διαβάζουμε.
    ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟΜΑΚΑΚΑΣ μπορεί να είναι κάποιος για να θέλει να αυτοκτονήσει απλά γιατί τον απέκλεισαν από το παιχνίδι???????
    Κάποτε λέγανε ότι η μακακία βαράει στον εγγέφαλο.
    Απ΄ότι φαίνεται αυτό αντικαταστάθηκε και πλέον ο αποκλεισμός ενός χρήστη απο το online κωλοπαίχνιδο, μπορεί να τον βαρέσει στο κεφάλι χειρότερα από την μακακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι βλακεία να θέλει να αυτοκτονήσει κάπιος γιατί τον απέκλεισαν από ένα παιχνίδι.
    Δηλαδή αν έχανε την δουλειά του τι θα έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.