Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Έως και το 70% θα φτάσουν οι μειώσεις τιμών από την Τετάρτη, πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, και οι έμποροι ελπίζουν σε αναθέρμανση της κίνησης στην αγορά, μετά την πτώση του τζίρου που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο.

Oι τακτικές θερινές "εκπτώσεις" άρχισαν στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν, όπως κάθε χρόνο, έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό και να το εξυπηρετήσουν με υψηλά κριτήρια και καλεί και πάλι τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν άφοβα τις αγορές τους, "δείχνοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη τους προς .....

τις επιχειρήσεις μας και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρουν αυτήν την εποχή, αγοράζοντας άριστης ποιότητας προϊόντα, σε χαμηλές και σωστές τιμές, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και λοιπά προαπαιτούμενα".

Η συνομοσπονδία εφιστά την προσοχή στο αγοραστικό κοινό να μην εντυπωσιάζεται από επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις, αλλά να πραγματοποιεί την αναγκαία έρευνα αγοράς, να συγκρίνει ποιοτικά χαρακτηριστικά, να αγοράζει βάσει της σχέσης ποιότητας και τελικής τιμής και όχι βάσει του τυχόν υπέρογκου ποσοστού έκπτωσης και το κυριότερο να μην καταφεύγει στο υπαίθριο εμπόριο, το οποίο παρέχει κακής ποιότητας προϊόντα, χωρίς καμία διασφάλιση και εγγύηση.

"Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, όπου ακόμη και η μικρότερη αγορά έχει την αξία της, η ώριμη καταναλωτική συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί μόνο το αγοραστικό κοινό, αλλά παράλληλα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για το υγιές, στεγασμένο και οργανωμένο εμπόριο", τονίζει σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία.

Ως τελευταία ελπίδα για το λιανεμπόριο και ως σανίδα σωτηρίας για την αγορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί τη φετινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων, με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθούν οι Έλληνες καταναλωτές και θα στηρίξουν τις τοπικές τους αγορές, ενώ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης σε δηλώσεις του εκτιμά ότι η καθίζηση στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου από 15%, όπως εμφανίζεται στα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, θα περιοριστεί στο 10% λόγω των εκπτώσεων.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υφυπουργός κ. Γ. Βλάχος αναφέρει ότι: "Με τη θεσμοθέτηση του δεκαημέρου των προσφορών, ουσιαστικά, εξαλείφθηκε η απαγόρευση, που υπήρχε για το διάστημα πριν από τις εκπτώσεις. Δώσαμε τη δυνατότητα στον εμπορικό κόσμο, με αυτές τις προσφορές, να ζεστάνει το κλίμα.

Σήμερα, νομίζω ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν χρέος να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις να δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές, όλη αυτήν την περίοδο που διανύουμε την οικονομική κρίση, να έχουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σε όσο γίνεται καλύτερες τιμές. Ο θεσμός των εκπτώσεων είναι κάτι που ενδιαφέρει τον επιχειρηματικό κόσμο, όμως, ενδιαφέρει και τους καταναλωτές. Έχουμε χρέος όλοι να στηρίξουμε το θεσμό.

Εμείς από την πλευρά του υπουργείου κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε ουσία σε αυτόν το θεσμό, που νομίζουμε ότι, έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος τον αγκαλιάζει, αλλά πρέπει, ιδιαίτερα, αυτήν την ώρα να αποδώσει, όσο γίνεται περισσότερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.