Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η απαγόρευση του καπνίσματος τέθηκε σε σύσκεψη στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.

Ο Νόμος για την απαγόρευση του Καπνίσματος στις Δημόσιες Υπηρεσίες απασχόλησε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δημ. Καφαντάρη και την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΝΑΜ κ. Αθαν. Σαμέλη, του Γενικού Δντή κ. Σπ. Πολύδωρα, του Διευθυντή Γραφείου του Νομάρχη κ. Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, των Διευθυντών των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και των Προϊσταμένων Ανεξάρτητων Τμημάτων της ΝΑΜ.

Ο κ. Καφαντάρης αναφερόμενος στο σχετικό Νόμο του Υπουργείου, σημείωσε ότι ο χρόνος εφαρμογής του προσδιορίζεται για την 1η Ιουλίου 2009, δηλαδή αύριο, και ότι οφείλουν οι Διευθυντές να συμβάλουν στην εφαρμογή του.
Τόνισε δε ότι θα εφαρμοστούν πιστά οι σχετικές οδηγίες ........

που αφορούν το Νόμο και ότι η παραβίαση της απαγόρευσης αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του κάθε φορέα (πχ Υπαλληλικό Κώδικα κλπ).

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Διευθύντρια Υγείας κα Αικατερίνη Σπέντζουρα, η οποία από την πλευρά της ανέφερε ότι πρόκειται για τον Νόμο ν. 3730/08, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
Ήδη η Διεύθυνση Διοίκησης έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στις Διευθύνσεις της ΝΑΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο: www.smokestop.gov.gr, όπου αναρτήθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και στην οποία δίδονται πληροφορίες για την εφαρμογή του σχετικού Νόμου.

Για το λόγο αυτό, αύριο Τετάρτη 01/07 και ώρα 11.00πμ, ο Αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δημ. Καφαντάρης συνοδευόμενος από ελεγκτές Υγείας θα βρίσκεται στα καταστήματα της Κεντρικής Πλατείας της Καλαμάτας, για ενημέρωση και καταγραφή τυχόν προβλημάτων από την εφαρμογή του Νόμου.

Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.