Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Μέτρα για την προστασία των ανέργων

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στη Βουλή όσον αφορά στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ «Μέτρα για την προστασία των ανέργων», η κα Καλαντζάκου τόνισε ότι, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Απασχόλησης είναι αυξημένος κατά 11,4% και ότι, το επιχειρησιακό πρόγραμμα, που έχει ήδη ξεκινήσει έχει προϋπολογισμό ύψους 3.013.000.000 ευρώ για το 2007 - 2013. «Θα επωφεληθούν 290 χιλιάδες άνεργοι, 275 χιλιάδες εργαζόμενοι, 53.500 πολίτες ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Επωφελούνται 15.700 γυναίκες με τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, για να μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας», επισήμανε η κα Καλαντζάκου.

Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομική κρίση τόνισε ότι, συχνά αυθαίρετα νούμερα που αφορούν στην αύξηση της ανεργίας επηρεάζουν αρνητικά την αγορά εργασίας.
«Ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει τις αποφάσεις.
Επηρεάζουν και τους ........

επιχειρηματίες όχι να απολύσουν, αλλά ενδεχομένως να μην κάνουν νέες προσλήψεις ή επηρεάζουν τους καταναλωτές από το να κάνουν αγορές». Παράλληλα, η υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι, η ανεργία μειώθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έλαβε έγκαιρα η Κυβέρνηση.

«Δεν μειώθηκαν γιατί εμείς κάναμε κάποια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο υπολογιζόταν η ανεργία. Υπάρχουν στάνταρ τρόποι με τους οποίους υπολογίζεται η ανεργία παγκοσμίως. Η ανεργία πήγε από το 11% στο 7%. Αυτό πώς έγινε; Με τις μεταρρυθμίσεις, με το να υπάρχει ανάπτυξη παντού. Γι' αυτό και υπήρχε αυτή η μείωση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2004 και μετά η ανεργία μειώθηκε αισθητά. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, το 75% των θέσεων που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα των νέων επιχειρήσεων, διατηρείται πέντε χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος. Και το 25% από αυτούς προσέλαβαν και άτομα. Συνεπώς, όταν επενδύεις στην αυταπασχόληση, επενδύεις στη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, η οποία θα μπορέσει, καλώς εχόντων, να προσθέσει και εργατικό δυναμικό. Αυτά λένε τα νούμερα. Και το 67% των νέων θέσεων εργασίας διατηρείται τρία χρόνια μετά. Συνεπώς, υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτοί δεν είναι αποτυχημένοι θεσμοί, αλλά πολύ επιτυχημένοι», τόνισε η υφυπουργός Απασχόλησης.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.