Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Κορυφαία κυβίστηση Νίκα: Αναποτελεσματικός ο Τατούλης, καταστροφικός ο ΣΥΡΙΖΑ, ευεργέτης ο Σαμαράς

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

"Ποντάροντας" στην κοντή μνήμη των ψηφοφόρων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από εκεί που στήριζε τον Πέτρο Τατούλη, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί που δήλωνε ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον .....

αδίκησε κατάφωρα, δηλώνει τώρα ότι ο Πέτρος Τατούλης είναι αναποτελεσματικός και τον χαρακτηρίζουν τα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια καταστροφική για τη χώρα τετραετία στην κυβέρνηση, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δικαιωθεί για την ευεργετική του παρουσία στην πρωθυπουργία. Όλα αυτά σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική σελίδα του Πρώτου Θέματος…

Το σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική σελίδα έχει ως εξής: “Τις επαφές του με την ηγεσία της ΝΔ σε ό,τι αφορά την προοπτική καθόδου του για υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο αν και υπάρχει προς το παρόν αναμονή, τη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα όπως η ΕΡΤ αλλά κι εν γένει στην πολιτική που ακολούθησε και τη σφοδρή του αντίθεση με τον Πέτρο Τατούλη τον οποίο χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό τονίζει σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας. Θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος για να πάρει στήριξη από τη ΝΔ για τη σημαντική από πολιτικής άποψης αυτή περιφέρεια, ο κ. Νίκας επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δίχως όμως να θέλει να προεξοφλήσει τις αποφάσεις του προέδρου της Ν.Δ.

"Η απόφαση είναι του κ. Μητσοτάκη και εννοείται ότι θα ήταν πολύ τιμητική για μένα μια τέτοια επιλογή" απαντά στο αν θα είναι ο υποψήφιος με τη ΝΔ περιφερειάρχης. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως "στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Kαι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγα μάλιστα ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και βέβαια στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες". Επίσης προσθέτει ότι οι σχέσεις είναι καλές "κι έτσι εύχομαι να είναι πάντα" συμπληρώνοντας ότι "ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας".

Αναφορικά με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει ότι θα αποδειχθεί καταστροφική για την αυτοδιοίκηση. "Θα παραλύσει τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς πολύ δύσκολα θα προκύπτουν πλειοψηφίες, ακόμη και για ελάσσονος σημασίας αποφάσεις. Η ψήφιση του Κλεισθένη από το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αμιγώς κομματική του στόχευση να ελέγξει την αυτοδιοίκηση ακόμη και ως μειοψηφία. Και δυστυχώς προβλέπω ότι θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση ως θεσμό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την επιλογή αυτή. Δυστυχώς η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν αγάπησε και δεν προώθησε την αυτοδιοίκηση ως θεσμό γνήσιας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Ο,τι δεν ελέγχει πλήρως η αριστερά, διαχρονικά προσπαθεί να το αποδυναμώσει και εντέλει να το καταστρέψει". Ως προς τον Πέτρο Τατούλη ξεκάθαρα επιτίθεται αναφέροντας:

"Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά. Το μόνο στο οποίο έχει «επιτύχει» ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας".

Kalamata jurnal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.