Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Δήλωση Ζαχαρία Κανελλόπουλου για το Αλιευτικό καταφύγειο Μαραθούπολης

Το έργο, «Η Ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης» αντιμετωπίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την αρχή, με προχειρότητα και αδικαιολόγητη ολιγωρία.

Σημειώθηκαν .....

λάθη και σημαντικές παραλήψεις.

Ο φάκελλος του έργου έπρεπε να ήταν πλήρης εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό όμως δεν συνέβη. Προφανώς κάποιοι στην περιφέρεια δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό .

Δεν μπορεί να πηγαινοέρχεται μια προγραμματική σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας και στον ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με λάθη και να χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου για την νοτιοδυτική Τριφυλία, ύψους 6.700.000 ευρώ , όπως είναι το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης.

Να φτάνουμε σε οριακό χρονικό σημείο, ο φάκελλος του προς ένταξη έργου να είναι ελλιπής και να κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο.

Δεν νοούνται τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις ! Λυπάμαι γιατί ένας τόσο σημαντικός θεσμός, όπως είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου εκτέθηκε σε αυτόν τον βαθμό.
Ασφαλώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η ηγεσία της περιφέρειας τις δικές της πολιτικές ευθύνες.

Όσων αφορά το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας πρώτο και άμεσα ανταποκρίθηκε με ακρίβεια και πληρότητα σε ό, τι του ζητήθηκε, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από τα αρμόδια Υπουργεία ΓΕΕΘΑ, ΥΕΝ και λοιπά (από 2013/2014 έως 2017/2018) για το συγκεκριμένο έργο.

Ας ελπίσουμε ότι ο φάκελος θα συμπληρωθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία, για να πραγματοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.