Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Εφιάλτης έχουν γίνει τα αγριογούρουνα σε Αγρότες της ΔΕ Φιλιατρών [ Φωτογραφίες ]

Ζημιές σε καθημερινή βάση.

Εφιάλτης έχουν καταντήσει οι αγέλες αγριογούρουνων που εξορμούν σε περιοχές της ΔΕ Φιλιατρών καθώς τα κρούσματα καταστροφής καλλιεργειών είναι πολλά.

Οι αγρότες είναι σε .....

απόγνωση καθώς δεν βρίσκουν βοήθεια και κατανόηση ούτε καν από το Δασαρχείο.

Οπως κατήγγειλε στο Φιλιατρά News αγρότης στην περιοχή της Γιόλακας που έχει φυτέψει επτά (7) στρέμματα πατάτας, προχθές είχε ποτίσει την καλλιέργεια του και το βράδυ, υπήρξε επέλαση από αγέλη αγριογούρουνων που δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Τα μόνα που σώθηκαν είναι ορισμένα μόνο φυτά πατάτας τα οποία αν ποτίσει, είναι μαθηματικά βέβαιο ΄οτι τα αγριογούρουνα θα επιστρέψουν.

Να φυλάξουμε να τα σκοτώσουμε δεν μπορούμε. Αν σε πιάσουν με όπλο μετά την δύση του ηλίου θα έχεις μπλεξίματα. Τα προστατεύουν. Αφου σου λέει οι κυνηγοί ανα ομάδα (σ.σ. Ομάδα που αποτελείται από 10 και 15 ατομα) δικαιούνται να χτυπήσουν μέχρι δυο αγριογούρουνα. Και αυτό ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΑ. Αν βρεθεί και τρίτο έμπλεξαν.
Στο Δασαρχείο έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και παράπονα από διάφορους αγρότες διαφόρων περιοχών που έχουν πάθει ζημιά και κανένας δεν κάνει τίποτα.
Εγω έχω πληρώσει για λιπάσματα, για φάρμακα για σπόρους κλπ κλπ και αυτή την στιγμή έχω παθει περί τις 15.000 € ζημιά. ΠΟΙΟΣ θα με αποζημιώσει?
Αναρωτιέται ο αγρότης από την Γιόλακα.
Και καταλήγει: Κοίτα εδω κατάσταση. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Και το δασαρχείο αδιαφορεί. Είμαι σε απόγνωση! Όχι μόνο εγω δηλαδή αλλά και άλλοι που έχουν πάθει ζημιές. Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.