Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Περίγελος ο Κα(η)μμένος στη Βουλή

Γελούσε όλη η Βουλή μαζί του στη διάρκεια της ομιλίας του - Κόμμα δίχως αντίκρισμα πλέον οι ΑΝΕΛ
Από το in.gr

Τα γέλια των βουλευτών προκάλεσε η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης .....

μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να εξηγήσει την αλλόκοτη στάση του, που από τη μία στηρίζει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και από την άλλη δηλώνει ότι θα αντισταθεί στο «ξεπούλημα» του ονόματος της Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Αντίθετα, έγινε περίγελος στο κοινοβούλιο, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία των βουλευτών του κόμματός του.

Ωστόσο, είναι πια αργά για δάκρυα στους ΑΝΕΛ. Το κόμμα που ορκιζόταν ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς πλέον έχει απολέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας έναντι των ψηφοφόρων του.

Έχει καταστεί ένα κόμμα χωρίς αντίκρισμα και χωρίς ψηφοφόρους, κι ας προσπαθεί -χωρίς επιτυχία- ο Πάνος Καμμένος να πείσει τους πολίτες που διαδηλώνουν για την Μακεδονία ότι είναι μαζί τους…

Διότι, δυστυχώς για τον Πάνο Καμμένο, το ακροατήριό του, οι ψηφοφόροι του, δεν πείθονται πια από το επιχείρημα «μένουμε στην κυβέρνηση για να πολεμήσουμε τη συμφωνία εκ των έσω».

Εκείνοι που αγωνίζονται γιατί πιστεύουν ότι η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να λέγεται Μακεδονία (με οποιονδήποτε τρόπο) βρίσκονταν την ώρα της ομιλίας του Πάνου Καμμένου έξω από τη Βουλή και φώναζαν «η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική», προσπαθώντας στην πράξη να ακυρώσουν τη συμφωνία που θα υπογραφεί την Κυριακή στις Πρέσπες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση του με κάτι μισόλογα του τύπου «αύριο απλώς μονογράφεται η συμφωνία», «σήμερα δεν ψηφίζουμε γι’ αυτό», «τη συμφωνία δεν τη θέλουν ούτε οι Σκοπιανοί», «βρισκόμασταν και θα βρισκόμαστε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μαζί σας»… Κι όπως ήταν φυσικό προκάλεσε άφθονο γέλιο εντός της Βουλής· πιθανότατα κι εκτός της Βουλής, μεταξύ των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος…

Γέλια και περιφρόνηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών των ΑΝΕΛ, οι οποίοι την ώρα που έχουν γίνει ένα με τις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες τους, προσπαθούν ακόμη να το παίξουν «γνήσιοι πατριώτες» και να εξαπατήσουν τους (πρώην) ψηφοφόρους τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα.

Η επιλογή του Πάνου Καμμένου να σφιχταγκαλιαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους, ακόμη και για θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα του αξιακού συστήματος των πολιτών που εμπιστεύτηκαν τους ΑΝΕΛ επιστρέφει ως μπούμεραγκ. Γι’ αυτό και οι (πρώην) ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ τους γυρίζουν την πλάτη και τόσο το κόμμα, όσο και ο Πάνος Καμμένος προσωπικά γίνονται πλέον περίγελος εντός κι εκτός Βουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.