Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Καρπουζομαζέματα στην Τριφυλία με BERTOLINI

Το BERTOLINI για εμάς έχει μία ξεχωριστή συναισθηματική αξία καθώς είναι κομμάτι της οικογένειας εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Αποτέλεσε το κύριο ......

μεταφορικό μέσο του παππού και της γιαγιάς της οικογενείας, εξυπηρετώντας τους σε πάσης φύσεως εργασίες (κύριο μεταφορικό μέσο για βόλτες, ποικίλες εργατικές εργασίες όπως όργωμα, ρέντο, μεταφορές).

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και όσο ήταν εν ζωή ο παππούς μου, είχα υπάρξει πολλές φορές συνεπιβάτης στη καθημερινή ρουτίνα του παππού μου, καθώς πηγαίναμε για μπάνια, για ξύλα και για λοιπές αγροτικές εργασίες. Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω να θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια.

Θέλοντας να επαναφέρω τις παιδικές μου αναμνήσεις και να μπω λίγο στη θέση του παππού μου, καθώς και μίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων εκείνης της εποχής, αποφάσισα να το οδηγήσω για πρώτη φορά στα 25 μου χρόνια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κ. Μπακούρο τον καρπουζά μας και τον πολύ καλό μας φίλο Γιάννη Μαντά, για την παρότρυνση του όλου εγχειρήματος καθώς και για τα καρπούζια που μας φίλεψαν.

Η απόσταση που διανύσαμε ήταν Γαργαλιάνοι - Αγρίλης, γύρω στα 22 χιλιόμετρα και το ταξίδι διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η συγκομιδή του πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας τη φετινή καλλιεργητική χρονιά (2018) εξελίχθηκε αρκετά καλά, με τη συγκομιδή να πλησιάζει τους 40.000 τόνους, φτάνοντας σε 26 χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.