Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Καταργούν το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Κατάργηση των επιδοτήσεων στο ρεύμα ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας ζητούν από την Ελλάδα Κομισιόν και Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) - Καμία κοινωνική ευαισθησία από τους φίλους μας τους Ευρωπαίους.

Το θέμα έγινε .....

γνωστό κατά την παρουσίαση των ευρημάτων της ετήσιας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την Ελλάδα από τον γενικό διευθυντή του Φέιθ Μπιρόλ, σύμφωνα με τον οποίο η ενεργειακή φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδοτήσεις των τιμών ενέργειας, παρά με άλλους μηχανισμούς, δηλαδή τις φορολογικές ελαφρύνσεις. «Η επιδότηση των τιμών δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να μειώσουμε την ενεργειακή φτώχεια» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Κομισιόν ετοιμάζει Κοινοτική Οδηγία με την οποία θα ζητά να καταργηθούν όλες οι επιδοτήσεις τιμών για ευπαθείς ομάδες, δηλαδή μέτρα όπως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), στο οποίο υπάγονται σήμερα περίπου 680.000 καταναλωτές.

Είναι προφανές ότι το όλο ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει σεισμικές αναταράξεις και στην κυβέρνηση, αλλά και στον ελληνικό λαό που βρίσκεται στα όρια της ακραίας φτώχειας και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.