Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Nova Vs Super League: Διαφωνία και αδιέξοδο. Ετοιμη για Αγωγή η Nova

Παραμένουν οι διαφωνίες για τη μείωση των ομάδων και τα playoffs μετά το ΔΣ της Δευτέρας (24/7) στη λίγκα, όπου δεν βρέθηκε λύση, με τον χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά. Νέα συνεδρίαση την Παρασκευή (28/7).

Η Super League συνεδρίασε το μεσημέρι της .....

Δευτέρας (24/7), ωστόσο άκρη δεν βρέθηκε μετά από πολύωρες συζητήσεις και το νέο πρωτάθλημα εξακολουθεί να βρίσκεται στον... αέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού, καθώς επικρατούν εντελώς αντίθετες απόψεις ανάμεσα στους "μεγάλους" και τους "μικρούς".

Κάθε πλευρά εμμένει στις δικές της θέσεις, με τις διαφωνίες να έχουν εν πολλοίς να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι, κάτι εξόχως σημαντικό για την επιβίωση των ασθενέστερων βάση... τσέπης ομάδων της λίγκας.

Οι "μικροί" δεν δέχονται την μείωση των ομάδων σε 14 (από 16 που ήταν μέχρι σήμερα) και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτή η τάση στο άμεσο μέλλον, αφού χρειάζονται 12 ψήφοι για να περάσει, που αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνονται.

Οι αντιδράσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες αναφορικά με τα playoffs, ειδικά όταν υπάρχει σύγκρουση τριών απόψεων:

1) Να μην διεξαχθούν καθόλου.

2) Να προχωρήσουν κανονικά και μέσα από τη διαδικασία να προκύψει ο πρωταθλητής.

3) Να πραγματοποιηθούν με τη μορφή που είχαν μέχρι σήμερα.

Η δεύτερη περίπτωση βρήκε εντελώς αντίθετη την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είναι ανάμεσα στο 1) και το 3).

Όμως σε αυτό το ενδεχόμενο η NOVA χάνει έναν αγωνιστικό μήνα και δύναται να κάνει χρήση ρήτρας, που υπολογίζεται περίπου στα 4.500.000€.

Σενάριο στο οποίο δεν είναι αρνητικοί οι "μικροί", με την εξής προϋπόθεση: η χασούρα των 4,5 εκατ. ευρώ να πάει στις πλάτες των "μεγάλων". Σε αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο αντέδρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Άκρη λοιπόν δεν βρέθηκε και έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος ωστόσο πρέπει να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που ίσως συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή (28/7), όταν και θα γίνει νέα συνεδρίαση στην Super League.

Η Nova έτοιμη για αγωγή “μείωσης τιμήματος”

Μετά και τη χθσινή άκαρπη συνεδρίαση των εκπροσώπων των ομάδων της Super League ως προς τη συμφωνία με τη Nova, τη μεταξύ τους κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος (με ή χωρίς play offs, με play offs και για την ανάδειξη πρωταθλητή ή όχι), η Nova φέρεται αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Δηλαδή εντός των επόμενων ημερών να καταθέσει αγωγή "μείωσης τιμήματος" της κεντρικής διαχείρισης της Super League, με την οποία υπενθυμίζεται ότι υπάρχει συμβόλαιο μέχρι το 2019, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, του οποίου η συμφωνία λήγει το καλοκαίρι του 2018. Αν το συνδρομητικό κανάλι προχωρήσει σ' αυτή την κίνηση, το δικαστήριο θα καλέσει αμφότερες τις πλευρές για να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους και θα αποφανθεί επί του αιτήματος της Nova για μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μπορεί να μην φτάσει στα δικαστήρια η υπόθεση; Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά είναι σ' αυτή την ιστορία με τις αμέτρητες ανατροπές, αλλά πλέον το σκοινί είναι τεντωμένο!

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας την σημερινή συνεδρίαση της Super League κατά την οποία και πάλι δεν ελήφθη απόφαση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος, λίγες μόνο ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, επισήμαιναν ότι οι όροι “συνέπεια”, “σοβαρότητα” και “προγραμματισμός” είναι προφανώς άγνωστες λέξεις για τους παράγοντες της Super League.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά από την πλευρά της Nova, οι παράγοντες των ομάδων “κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους, αρνούμενοι οποιοδήποτε σχέδιο για την συνολική βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαν την στρουθοκάμηλο κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και αρνούνται να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον του Έλληνα φιλάθλου για μία διοργάνωση που οι αποφάσεις του Μάρτη γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης τον Ιούλιο και δεν μπορούν καν να υλοποιηθούν”.

Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.