Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Απορίες και αντιδράσεις για το Πολiτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας.

Απορίες και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τριφυλία η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας για το καλοκαίρι του 2017 από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Οι εκδηλώσεις δεν είναι κατανεμημένες ανά Δημοτική Ενότητα ισόρροπα και από το πρόγραμμα εμφανώς και καταφανώς «ριγμένη» είναι η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Ενώ στη διπλανή γειτονική Δ.Ε. Γαργαλιάνων πρόκειται να .....

πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων, στα Φιλιατρά μόνο μία, στην κεντρική πλατεία.

Στα Φιλιατρά αναρωτιούνται για ποιο λόγο πληρώνουν πολιτιστικό τέλος στο νερό, αφού η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν τους το ανταποδίδει σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουν να πληροφορηθούν το κόστος, συνολικά, των εκδηλώσεων, αλλά και κάθε μιας ξεχωριστά, ώστε να διαπιστώσουν τι γίνονται και πού πάνε τα λεφτά που πληρώνουν, καθώς δεν ανταποδίδονται στη Δ.Ε. Φιλιατρών από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

«Τόσα πολλά παραπάνω εισπράττει η ΔΕΥΑΤ και αποδίδει στο Δήμο Τριφυλίας ως πολιτιστικό τέλος από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων απ’ ό,τι από τη Δ.Ε. Φιλιατρών;», αναρωτιούνται…

Ηλίας Γιανόπουλος - Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Εκτός του γεγονότος ότι συμφωνούμε απόλυτα με το σχολιο του κ. Γιαννόπουλου, Καλό θα ήταν να μας απαντήσουν από την ΔΕΥΑΤ για τον αριθμό παροχών ανα Δημοτική Ενότητα (Δημοτική Κοινότητα και αντίστοιχες τοπικές τους ενότητες) ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. Καθώς και τα ποσά που εισπράττονται.

Και ο δήμος να απαντήσει ΠΟΥ ΠΑΝΕ αυτά τα λεφτά. Γατί οι πολίτες, πληρώνουν αυτά τα χρήματα (18 ευρώ για κάθε παροχή τον χρόνο) για εκδηλώσεις του καλοκαιριού και όχι για πιθανό βούλωμα τρυπών. Δηλαδή αποπληρωμές χρεών.
Στην Τελική ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ να τα αποδίδουν στη κάθε Δημοτική Ενότητα και να τα διαχειρίζεται για ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ τα Τοπικά συμβούλια.
Προφανώς και ΟΧΙ να δίδονται σε συλλόγους.... αλλά για κατάρτιση πολιτιστικού καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.