Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Όχι «έξωση» σουβλατζίδικων από το πανηγύρι Κυπαρισσίας είπε η Ποιότητα Ζωής!

Όχι στην… «έξωση» των σουβλατζίδικων από το πανηγύρι Κυπαρισσίας και το χώρο και τις θέσεις που ήταν όλες τις προηγούμενες χρονιές, είπε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ. μεταξύ των ......

θεμάτων ήταν η λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία του πανηγυριού.

Για τη λειτουργία του πανηγυριού της Κυπαρισσίας συνεδρίασε την Τρίτη 9 Μαΐου το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, εισηγήθηκε και πρότεινε να μεταφερθούν όλες οι παράγκες με σουβλάκια από τους χώρους που ήταν μέχρι και πέρυσι, σε οικοδομικό τετράγωνο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και επί της οδού Ναυαρίνου, στο χώρο με το γκαζόν, στο τέρμα του πανηγυριού, επειδή – όπως ισχυρίστηκε – το 2016 προκλήθηκαν προβλήματα από τις ψησταριές στα ξενοδοχεία πλησίον του πανηγυριού.

Από την αντιπολίτευση ο τοπικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Γιαννόπουλος, είπε ότι η λειτουργία του πανηγυριού μέχρι τώρα ήταν άψογη και εξυπηρετούσε τους πανηγυριστές και τους επισκέπτες, προσθέτοντας ότι μετακίνηση σε άλλον χώρο πιθανώς να προκαλέσει ζημιά οικονομική στο Δήμο και στην όλη διαδικασία του πανηγυριού.
Με τον κ. Γιαννόπουλο συμφώνησε και ο τοπικός σύμβουλος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Μπαράκος.
Τελικά, το τοπικό συμβούλιο – με την ισχύ της διπλής ψήφου της προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας, επειδή Αλεξοπούλου και Τζαβέλα, από τη συμπολίτευση, ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς των ψησταριών και Γιαννόπουλος και Μπαράκος κατά – έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση, προτείνοντας ο χώρος της πλατείας στο τέρμα του πανηγυριού που καλύπτεται με γκαζόν να οριστεί ως χώρος αποκλειστικά για ψησταριές και να μεταφερθούν εκεί όλες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ. ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος, Γιάννης Κατσούλας, ανέγνωσε στα μέλη της την απόφαση του συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας.

Ευθύς εξαρχής ο Αλέκος Κουτρουμπής διαφώνησε με τη μεταφορά, τονίζοντας πως με τέτοιες αλλαγές διαλύεται το πανηγύρι και συμφώνησε με την άποψη των τοπικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας.

Ο Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε ότι με τη μεταφορά όλων σε ένα χώρο δημιουργείται κάτι περίπου σαν γκέτο και διαφώνησε με τη μεταφορά, όπως την εξέφρασε ο κ. Γιαννόπουλος στο τοπικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, διαφώνησε επίσης με τη μεταφορά και είπε πως και εκεί που προτείνεται να μεταφερθούν όλες οι ψησταριές είναι κατοικημένη περιοχή και θα προκληθεί πρόβλημα και αναστάτωση.

Προβληματική χαρακτήρισε τη μεταφορά και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, ενώ και ο πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και αντιδήμαρχος, Γιάννης Κατσούλας, είπε ότι η συγκέντρωση όλων των ψησταριών σε ένα χώρο θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Υπέρ της μεταφοράς τάχθηκε μόνο ο Σπύρος Χρονόπουλος, θέτοντας θέμα για το εάν εκεί που θα μείνουν – όπως ήταν όλα τα χρόνια – μπορούν να λάβουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θάρρος

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.