Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Τριφυλίας για τους 45 μετανάστες στην Ελαία

Τις πρωινές ώρες της 7ης Δεκεμβρίου 2016 στη δασική περιοχή της Ελαίας εντοπίστηκαν 45 μετανάστες (44 από το Ιράκ και 1 από τη Συρία), σε αναμονή για επιβίβαση σε προσαραγμένο μηχανοκίνητο σκάφος στην παραλία Αγιαννάκη Ελαίας, με ονομασία “MARIBELA”, σημαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε συντονισμένες ενέργειες το Λιμεναρχείο Πύλου, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας και το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας προχώρησε στη ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στην καταγραφή και ......

ταυτοποίηση των στοιχείων των μεταναστών.
Ο Δήμος φιλοξένησε προσωρινά τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων 9 γυναίκες 7 παιδιά, στο κτίριο Βουδούρη στην Ελαία, παρέχοντας την αναγκαία συνδρομή για την αξιοπρεπή παραμονή τους, έως την προώθησή τους σε κέντρο φιλοξενίας.

Σε συνεργασία με τον Τομέα Αλληλεγγύης της Κοιν. Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή προσέγγισε το συμβάν με ευαισθησία και επέδειξε άμεση κινητοποίηση. Εγκατέστησε χημικές τουαλέτες, προσέφερε είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, καθώς και ζεστά γεύματα. Η Π.Ε. Μεσσηνίας απέστειλε στρώματα και κλινοσκεπάσματα και το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών προσέφερε κουβέρτες. Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής αγκάλιασαν τους φιλοξενούμενους μετανάστες προσφέροντας γλυκίσματα, φρούτα, τρόφιμα, καραμέλες και χαμόγελα αγάπης και συμπαράστασης.

Το βράδυ 08/12/2016 οι μετανάστες προωθήθηκαν με λεωφορείο του Δήμου, 27 στην Αστυνομική Δ/νση Καλαμάτας και 18, φέροντες νομιμοποιητικά έγγραφα, στο Αστυν. Τμήμα Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.