Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΓΡΙΠΗ-«ΦΟΝΙΑΣ» μας χτυπά την πόρτα-SOS από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο [ VIDEO ]

Ανάγκη να εμβολιαστούν αμέσως οι ευπαθείς ομάδες

Την ανάγκη να εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες όπως έγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ενόψει της εποχικής γρίπη, την ώρα που το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης από πλευράς εμβολιαστικής κάλυψης.

Με την εποχική γρίπη έτοιμη να .....

είναι στο κατώφλι, το προσωπικό των νοσοκομείων, γιατροί και νοσηλευτές, επιμένουν να μην εμβολιάζονται ενώ θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την ανάγκη του έγκαιρου εμβολιασμού:

«Είναι απαράδεκτο για τη χώρα μας να έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Βλασταράκος.

Η περσινή γρίπη ήταν επιθετική και τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη χρονιά 2015-2016 έδειξαν πως:

Καταγράφηκαν 435 κρούσματα γρίπης, τα 480 από αυτά νοσηλευτήκαν στη ΜΕΘ, και 197 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Μέση ηλικία των ατόμων που νοσηλευτήκαν ήταν τα 57 έτη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκτιμά πως αν λειτουργούσαν οι 150 κλειστές κλίνες των ΜΕΘ τότε 4000 άνθρωποι θα μπορούσαν να νοσηλευτούν ετησίως και οι μισοί από αυτούς να σωθούν!

Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης αναφέρθηκε στο φοβικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί κατά των εμβολίων:

«Εάν υπάρξει επιστημονική αλήθεια που να λέει ότι τα εμβόλια δεν είναι σωστά πρώτοί εμείς θα σας το πούμε» δήλωσε.

Εκτός από τις ευπαθείς ομάδες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στους χώρους εστίασης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς να εμβολιαστούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, για να μην νοσήσουν και να μην μεταδώσουν τη γρίπη μαζικά σε άλλα άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.